Maria Despa locuiește de la 12 ani în Franța. Acolo s-a căsătorit, și-a întemeiat o familie și a pus bazele unei afaceri. Marți s-a confruntat cu o situație fără precedent: ”Am venit ieri la informații, mi s-a spus nu zburăm spre Franța, este interzis până pe 17 iulie, ca să ajung acum o oră la aeroport, ca să îmi spună: astăzi putem să zburăm spre Italia!”
Pe site-ul asociației internaționale de transport internațional, în dreptul Franței scria că NU pot trece granița decât cetățenii de origine, rezidenții plus câteva excepții: cetățenii din
Din cauză că autoritățile franceze nu au actualizat la timp informațiile pe site, marți pe aeroportul Henri Coandă Otopeni au fost anulate 3 curse spre Paris, Lyon și Nisa. Deocamdată există o singură companie care operează înspre și dinspre teritoriul francez.
După ce situația s-a lămurit, ceilalți pasageri s-au putut bucura de călătorii după lunile în care granițele au fost închise. Institutul Naţional de Sănătate Publică a reactualizat lista țărilor din zona verde. Sunt 22 de destinații pentru care, de acum încolo, nu mai de carantina sau izolare timp de 14 zile.
La fel se întâmpla şi cu doamna din imagini, avocat de profesie, care face de peste 20 de ani naveta între România și Italia.
”Vineri aveam bilet, mi-a fost anulat cu Wizz Air-ul, mi s-a anulat și biletul de pe 2 iulie cu Ryanair și atunci am apelat la acel charter TAROM care pleacă astăzi, l-am luat vineri dimineața”.
Citeste si: VIDEO| Se reiau zborurile internaționale
Traficul de pasageri a scăzut cu până la 98% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
În continuare rămân suspendate zborurile pentru SUA, Turcia, Spania, Marea Britanie și Belgia. Țări care, de altfel, sunt des tranzitate de către români, atât în scop turistic, cât și profesional.
Citeste si: VIDEO. Noi măsuri de relaxare, anunțate de Guvern. Ce vom avea voie să facem din 15 iunie?