Un festival inedit, al bebelușilor plângăcioși, are loc zilele acestea în Japonia. Evenimentul vechi de secole face parte din cultura țării și are loc în fiecare an. Potrivit tradiției, bebelușii care plâng cel mai tare vor fi și cei mai sănătoși, a transmis Cristian Sabbagh.

Festivalul bebelușilor care plâng

Peste 100 de bebeluși s-au întrecut în plânsete la festivalul Nachi Sumo din Japonia.

Conform tradiției vechi de secole, micuții sunt ținuți în brațe de luptători de sumo, în timp ce organizatorii încearcă prin mai multe mijloace să îi sperie.

De la măști înfricoșătoare pana la sunete ciudate, japonezii fac tot ce le stă în putință pentru a genera o reacție. Potrivit tradiției, lacrimile micuților vor alunga spiritele rele, iar bebelușul al cărui plâns se aude cel mai tare va crește puternic și sănătos.

Copilul meu a început să plângă chiar înainte de începerea concursului așa că m-am gândit că am putea câștiga. Dar în momentul în care luptătorii de sumo l-au luat în brațe a început să zâmbească, a spus un părinte.

Deși pare un obicei cel puțin straniu, japonezii așteaptă cu nerăbdare festivalul și spun că cei mici nu sunt afectați.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Festivalul Naki Sumo este vechi de 400 de ani și este o parte importantă a culturii japoneze. Acesta are loc in fiecare an la Tokyo.

Citește și: Clipe de groază pentru doi părinți din Botoșani! Și-au găsit bebelușul de 3 săptămâni mort în pătuț, cu urme de sânge pe chip


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si