Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Uragan în Grecia. Mai mulți turiști români au rămas blocați pe insule

Un uragan a lovit Europa, mai întâi Grecia. Mai mulți turiști români au rămas izolați

Iulian Ciurea,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cu o forţă extremă loveşte uraganul Ianos insulele greceşti şi urmează să ajungă chiar şi la Atena!
Furia vântului se vede mai ales în aceste imagini. Ambarcaţiunile au fost strivite unele de altele sau au fost izbite de ţărm.

Turiști români, blocați de uragan în Grecia

În zadar au încercat căpăitanii să fie prevăzători: v asele nu au mai fost în siguranţă nici măcar în port. Sunt scene surprinse într-o zonă turistică, populară şi în rândul românilor.

Citeste si: Grecia, lovită de un ciclon. Imaginile groazei: “Cădeau copaci peste tot”

"Au venit proprietarii din oraş, care este la 30 de kilometri de noi şi ne spuneau că orăşelul Sami, care este un oraş, are un golf despre care se spune că e cel mai liniştit oraş, este distrus în acest moment. Mesele restaurantelor au fost luate pe sus în mare. Iahturile care sunt cu sutele în aceasta zonă au fost fie scufundate, fie aduse pe mal. Spuneau că nu au mai văzut aşa ceva de 60 de ani, de când trăiesc.
Nu e curent electric, nu e internet. Asta se întamplă de azi-noapte, au spus că e posibil să dureze 5 zile până se repară!", povestesc românii aflați acolo.

Uraganul a distrus vacanța turiștilor români din Grecia

Turiştii români sunt acum blocaţi în aceste locuri de vis, devastate de ciclon. Trebuie să aşteptă până când vântul se va potoli şi legăturile vor fi reluate.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Peste 200.000 de oameni evacuaţi din calea taifunului Haishen

În aceste condiţii, liniile de feribot au fost deja suspendate.
"Dincolo de ploi, vânturile sunt foarte puternice şi se rup copacii, se vede cum se rup de la noi de aici! Au trimis prin alertă să nu ne adăpostim în pivniţe sau în locuri care sunt

sub nivelul pământului!", spune un român din Grecia.
"A ajuns ciclonul pe continent şi acum, undeva în zona noastră, a Lefkadei, mai are doar o coadă a lui. Din câte am înţeles, va merge spre Atena" spune un alt român aflat în Grecia.

Uragan în Grecia. Turiștii români au rămas în pensiuni

Cu greu au reuşit turiştii să mai iasă din pensiuni. Aceste imagini au fost înregistrate de o româncă în insula Lefkada. Vacanţa de vis s-a transformat într-un coşmar!

Citeste si: Stare de alertă: O FURTUNĂ MORTALĂ se apropie de America

Ianos s-a format în Marea Mediterană- în sudul Spaniei şi Italiei, ca un ciclon încadrat la categoria 1 pe scara uraganelor. A acumulat apoi apă de-a lungul traiectoriei pe care a avut-o şi a ajuns acum în Grecia! Insulele Zakynthos, Kefalonia şi Lefkada au fost primele lovite! Este doar începutul!

Uraganul alungă turiștii din Grecia

"Deja au fost înregistzrate viteze ale vântului de peste 117 kilometri/oră în mod susţinut. Localităţile din nord-vestul Greciei, din insulele acelea din Marea Ionică au fost lovite destul de sever. Precipitaţii foarte abundente care, pe lângă inundaţiile asociate au dus şi pot să ducă şi la alunecări de teren", explică Roxana Bojariu, climatolog.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Reacția incredibilă a lui Tzancă Uraganu, după ce și-a bătut joc de distanțarea socială! Vezi ce aroganță a făcut manelistul care a strâns sute de oameni ce s-au înghesuit la concertul său!

Astfel de uragane mediteraneene au apărut prima dată în Grecia în 1995, însă fenomenele meteo extreme au devenit mai frecvente în ultimii ani. În 2017, viiturile produse de un ciclon similar au dus la moartea a 25 de persoane, iar alte sute au rămas fără locuinţe.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI