Misiunea Crew-8 se apropie de final. Trebuia să se întoarcă pe Pământ luni, 7 octombrie, dar uraganul Milton i-a amânat întoarcerea acasă. Furtuna uriașă, clasificată drept uragan de gradul 5, trece prin Golful Mexic spre Florida, dând peste cap planurile astronauților NASA.

Citește și: VIDEO Momentul șocant în care un avion intră în ochiul uraganului Milton

Uraganul Milton ar putea fi cea mai periculoasă furtună care loveşte Florida în ultimul secol, a avertizat marţi preşedintele Joe Biden, în marja unei reuniuni cu consilierii săi la Casa Albă.

"Trebuie să evacuaţi acum, este o problemă de viaţă sau de moarte", a afirmat de asemenea preşedintele american, care s-a adresat locuitorilor din Florida (sud-est), unde acest uragan considerat "extrem de periculos" urmează să sosească miercuri.

Joe Biden a renunţat la deplasările prevăzute la sfârşitul săptămânii în Germania şi Angola, având în vedere traiectoria şi forţa prognozate pentru uraganul Milton.

Cum se vede uraganul Milton din spațiu

Astronautul american Matthew Dominick a publicat pe pagina sa de Twitter/X imagini cu uraganul Milton surprinse din spațiu.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O ciclistă din România și-a făcut cont pe OnlyFans ca să-şi poată cumpăra bicicleta pentru Olimpiada de la Los Angeles- antena3.ro

Citeste si: Cum arată acum Pamela Anderson. A eclipsat marile vedete la un eveniment în New York| GALERIE FOTO- wowbiz.ro

Endeavour nu este singura capsulă SpaceX andocata la stația spațială internațională (ISS) în acest moment, potrivit Space.com.

Naveta spațială Crew Dragon Freedom a sosit pe 29 septembrie, completând misiunea Crew-9 a companiei pentru NASA.

În imaginile filmate de Dominick de la fereastra Endeavour se poate vedea vârtejul alb și înfricoșător al uraganului deasupra Golfului Mexic.

Uraganul Milton, întărit de schimbările climatice

Ploile şi vânturile aduse de uraganul Helene, care a devastat sud-estul Statelor Unite la sfârşitul lunii septembrie şi a lăsat în urma sa peste 230 de morţi, au fost cu aproximativ 10% mai intense din cauza schimbărilor climatice, potrivit unui studiu publicat miercuri.

Chiar dacă acest procent de 10% poate părea relativ mic, este foarte important de subliniat că "o mică schimbare în ceea ce priveşte pericolul poate duce la o schimbare mare în ceea ce priveşte impactul şi pagubele", a subliniat Friederike Otto, care conduce reţeaua World Weather Attribution (WWA).

Uraganul Milton, filmat din spațiu

Uraganul Milton, filmat din spațiu

[Sursa foto: X / Twitter]

Studiul este făcut public în contextul în care statul american Florida se pregăteşte pentru sosirea unui nou uragan major, Milton, aşteptat miercuri, la doar zece zile după ce a fost lovit de uraganul Helene.

"Şi vom asista la alte fenomene de acest tip pe măsură ce planeta continuă să se încălzească", a adăugat Ben Clarke, coautor al studiului şi cercetător la Imperial College din Londra.

Uraganul Milton, filmat din spațiu

Uraganul Milton, filmat din spațiu

[Sursa foto: X / Twitter]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si