Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Urmează două săptămâni sufocante de caniculă: vor fi 40 de grade la umbră. Recomandările medicilor

Specialiștii trag un semnal de alarmă și îndeamnă oamenii să se ferească de caniculă. Sunt așteptate două săptămâni cu temperaturi sufocante.

Redactia Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Urmează cea mai lungă perioadă de caniculă din istorie. Timp de 10 zile, arșița ne va sufoca. La umbră se vor înregistra aproape 40 de grade în mare parte din țara. Specialiștii ne atrag atenția să evităm cu orice preț expunerea la soare, iar dacă nu avem de ales, să respectăm recomandările medicilor, a transmis Cristian Sabbagh.

Urmează două săptămâni sufocante

42 de grade celsius au înregistrat termometrele în capitală la ora 13. Aerul sufocant le-a dat mari bătăi de cap celor ce au ieșit pe străzi.

Stau la umbră. Stau puțin la umbră. Leșin dacă stau acolo! Leșin dacă stau acolo!, a spus un român. 

Fiecare a încercat să se ascundă de soare pe unde a văzut un petic de umbră- după un stâlp sau după un panou publicitar.

E destul de cald afară. E foarte cald! Simt că o ia inima puțin mai puternic. Dar am medicamentele în ghiozdan!, a spus un român.

Mor! Mă duc la piscină acum!, a spus un român. 

Citeste si: Salarii mai mari de la 1 ianuarie 2025. Cu cât vor crește veniturile angajaților și cine va beneficia de bani mai mulți- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Fructul care pune în funcțiune activitatea creierului și curăță celula nervoasă. Medicul Vlad Ciurea: „Este formidabil”- antena3.ro

Deocamdată e în vigoare un cod galben de caniculă pentru mare parte din țară- însă harta s-ar putea înroși în zilele ce vin.

În această perioadă, foarte periculoase sunt razele UV. La orele prânzului, acestea ating valori extreme ceea ce înseamnă că pielea și ochii sunt rapid afectate de soare.

INDICE UV
1- 2- NIVEL SCĂZUT
3- 7- NIVEL MODERAT- NECESITĂ PROTECȚIE: CREMĂ DE PROTECȚIE SOLARĂ
8 -10- FOARTE MARE- NECESITĂ PROTECȚIE MAXIMĂ- CREMĂ DE SOARE, PĂLĂRIE, OCHELARI DE SOARE
PESTE 11- EXTREM- NU SE RECOMANDĂ EXPUNEREA LA SOARE

Medicii atrag atenția că și o persoană sănătoasă tun ar putea fi doborâtă de caniculă.

Conform Agenției Naționale de Meteorologie, temperaturile extreme, de peste 38 de grade, ne vor da bătăi de cap în următoarele două săptămâni.

Citește și: VIDEO Locul blestemat a mai luat o viață. Nicu s-a stins din viață la 17 ani, încercând să se răcorească în apele Prutului

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI