„Ministrul Mediului recunoaște că urșii s-au obișnuit să cerșească pe marginea șoselelor și nu mai caută hrană în pădure. Ce soluții au autoritățile?”, a spus Christian Sabbagh.

Citește și: O ursoaică și puii ei, într-un loc din România preferat de turiști! S-a trimis mesaj RO-ALERT: Păstrați distanța!

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare- wowbiz.ro

„Urșii cerșetori ar putea ajunge în rezervația Liberty din Zărnești, asta pentru ca autoritățile să nu ajungă să îi împuște. Vorbim despre o idee pe care ministrul Mediului a lansat-o. El spune că foarte mulți urși ajung pe marginea drumului. În primul rând la rezervația din Zărnești vor fi duși urșii din zona Transfăgărășanului. Acolo știm că mulți turiști ajung și hrănesc urșii, însă ei fac două greșeli majore: în primul rând își pun viețile în pericol, iar în al doilea rând îi condamnă pe acești urși la moarte, asta pentru că specialiștii spun că urșii și-au schimbat comportamentul în ultimii ani. Ei caută să găsească mâncare în mod facil și nu vor mai putea fi relocați în păduri, pentru că nu vor mai putea să își găsească hrană. Această problemă există în multe zone din țară, iar autoritățile pare că nu reușesc să găsească o soluție”, a transmis Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D.

Citește și: VIDEO- Panică la zoo, în Galați. Doi bivoli s-au luat la bătaie, au rupt țarcul și au evadat


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si