Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Urșii, victimele cruzimii umane și ai bătăii de joc. Cazuri îngrijorătoare pe Transfăgărășan și în orașe

Deși ar trebui să îi protejăm, tot mai mulți urși au devenit bătaia de joc a oamenilor. Pe Transfăgărășan, un animal a fost lovit cu o sticlă în cap de pasagerul unei mașini, iar un alt exemplar a fost stropit cu un spray. Nu e diferită situația nici în cazul urșilor care ajung în orașe. Un urs a provocat panică, seara trecută, într-un cartier din Brașov. Cei care au filmat momentul s-au distrat pe cinste, din mașină, în vreme ce animalul alerga speriat pe străzi.

Elena Tasca,

Din diferite cauze, ușii coboră din păduri și ajung &ici [Sursa foto: bizbrasov.ro]


DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Urșii sperie din ce în ce mai mulți oameni. Din diferite cauze, ușii coboră din păduri și ajung în locurile locuite sau pe șosele. Când se întâlnesc cu urșii, oamenii nu îi evită și nici nu îi protejează, ci îi atacă sau îi filmează pentru amuzament. 

Urs în cartierul Tractorul din Brașov

"Sperie-l, sperie-l! Claxonează, claxonează!" Se amuzau tinerii care îl filmau pe bietul animal care alerga speriat pe străzile cartierului Tractor.

Panica acestui urs a devenit principala distracție a câtorva tineri care au urmărit animalul în timp ce alerga speriat pe străzile unui cartier din Brașov. Din mașină se simțeau în siguranță, dar pentru oamenii care erau afară au fost momente de coșmar.

În filmare se pot observa câteva persoane care fug din calea ursului care se afla în spatele lor. În schimb, cei care filmau, nu se mai opreau din râs.

"Run bi**h! Uite-l, uite-l!", continuă aceștia pe filmare.

Oamenii care locuiesc în zonă se întreabă cum a ajuns animalul sălbatic în cartier, mai ales că prin apropiere nu există nicio pădure.
Deși cea mai apropiată pădure se află undeva la 7 kilometri distanță, ursul a ajuns până în acest loc unde se află o autogară, un stadion de fotbal, dar și foarte multe case și blocuri.

Animalul sălbatic a fost filmat aseară în timp ce alerga pe străzile din acest cartier

Citeste si: Oana Roman, în doliu! Vedeta a pierdut o persoana dragă: „A plecat brusc și tragic!”. Despre cine este vorba?- kanald.ro

Citeste si: Jador nu s-a putut abține după declarația publică a Oanei Ciocan! Ce a făcut artistul, când a auzit ce a spus fosta iubită despre el, în plin scandal cu Zanni?- wowbiz.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

"Eu cred că l-a adus cineva, l-a adus cineva. Unde e pădurea și unde e orașul", a declarat un martor.

"Normal e periculos, dar el a fost un fel de pui. N-are ce mânca prin pădure și din cauza asta caută mâncare", a declarat alt martor.

În jurul orei 22.00 a fost dată alarma la 112, iar autoritățile au transmis și un mesaj Ro-Alert.

Echipa de intervenție a fost pe urmele ursului, iar după câteva zeci de minute de urmărire animalul a fost tranchilizat și capturat.

De dimineață a fost eliberat în zona de relocare, la câteva sute de kilometri de Brașov, într-o zonă departe de zonele locuite. Numai luna aceasta am capturat și relocat 5 urși.

"Sperie-l, sperie-l! Claxonează, claxonează!" Se amuzau tinerii care îl filmau pe bietul animal care alerga speriat pe străzile cartierului Tractor.

[Sursa foto: Stirile KANAL D]

Citește și: Locuitorii unei comune din județul Satu Mare sunt terorizați de un urs. Ce spun autoritățile

Turiștii atacă urșii de pe Transfăgărășan

Dar animalele pare că nu sunt în siguranță nici în sălbăticie. Un urs care se afla în apropierea șoselei, pe Transfăgărășan, a fost lovit cu sticla în cap de pasagerul unei mașini. Iar unui alt animal i-a fost pulverizat spray în față, tot dintr-un autovehicul. 

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Comportamentul acesta iresponsabil dă dovadă de lipsă de educație crasă și asta nu poate să atragă decât accidente. Pentru a deveni cetățeni responsabili pentru societatea noastră, pentru țara noastră, pentru planeta noastră ar trebui o educație civică.

În continuare, autoritățile par depășite de situație, iar singura soluție găsită de responsabilii de la ministerul Mediului a fost uciderea lor. În ultima zi a mandatului său în fruntea instituției, fostul ministru Tanczos Barna a semnat ordinul care stabilește cotele de intervenție la specia urs. Documentul prevede că în următoarele luni, în țara noastră vor putea fi împușcate aproape 500 de exemplare.

Citește și: Urs tranchilizat și cărat cu roaba

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI