„Dintre toate trufandalele acestei perioade, urzicile îi ustură cel mai tare la buzunare pe pofticioși. În magazine, un kilogram este aproape 40 de lei. În piețe se vând și la grămezi de 60 de grame. Am încercat să gătim o astfel de porție și n-am reușit să umplem nici măcar... o ceașcuță de cafea”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Urzici vândute cu porția

„În supermarket urzicile se vând la pungă. Are 500 de grame o astfel de pungă și costă 19 lei”, a spus o persoană.

Adică aproape 4 euro pentru jumătate de kilogram. Chiar și carnea de porc sau cea de pui e mai ieftină. Și Dan Negru a rămas surprins de urzicile de lux descoperite într-un magazin. În piețe, urzicile sunt și mai scumpe.

„În piețe, urzicile se vând doar la grămăjoară, am cumpărat și eu una, am plătit 5 lei și o vom cântări. Are 60 de grame, asta înseamnă că pentru 600 de grame de urzici, de exemplu, vom plăti 50 de lei”, a explicat Delia Sândulachi, corespondentul Știrilor Kanal D.

Adică un euro pentru o mână de urzici. Ne-am întrebat dacă sunt suficiente pentru o porție. Din păcate, după ce sunt gătite... se cam pierd în farfurie.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

„Am fiert urzicile, nu ar avea rost să le pun într-o farfurie, sunt foarte puține așa că am să le pun într-o ceașcă de cafea, cam atâtea au mai rămas”.

Vânzătoarea din piață are și o explicație.

„- Sunt scumpe, dar cât umblăm după ele, e greu.
- Ați reușit să adunați un kilogram?
- Am adunat, dar e greu că nu este vânzare.


- Nu le cumpără lumea?
- Nu, dacă nu sunt bani”, a spus o vânzătoare.

Teoretic, prețurile ar trebui să mai scadă după ce în piețe și magazine vor apărea mai multe urzici.

Citește și: Au apărut primele cireșe! Cât costă în piețe un kilogram din delicioasele fructe în luna februarie?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si