„Un singur lanț de benzinării a majorat prețul la carburant de 5 ori în ultimele 3 săptămâni. O veste proastă inclusiv pentru cei care merg în vacanță cu mașina personală. De la începutul anului, un plin e mai scump cu 31 de lei. Iar previziunile sunt legate tot de majorări și în viitorul apropiat ”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Vacanță mai scumpă cu mașina personală

Maria și iubitul ei au mers cu mașina în Muntenegru vara trecută. 600 de lei i-a costat carburantul.

„Mergem cam aproape în toate vacantele cu mașina, poate este mai scump, dar ne mai oprim la stație de carburanți, mai luăm ceva, o apă”, a spus Maria.
În schimb, un drum dus-întors între Timișoara și Atena, Grecia, presupune aproximativ 1.500 de lei pentru benzină.
Inflația ne afectează însă și vacanțele.
Benzina s-a scumpit cu 62 de bani de la începutul anului și până acum. Asta înseamnă 31 de lei în plus la un plin. Motorina e mai costisitoare cu 49 de bani pe litru.
Pentru agenții de turism, dilema e simplă: vacanța cu transport aerian e mai rapidă și, în unele cazuri, mai ieftină. Dar recunosc și avantajele mașinii personale.
„Poți să vizitezi mai multe, ai posibilitatea de a te a opri de-a lungul itinerarului, peisajul, multe plusuri al transportului cu mașina individuală”, a spus directorul unei agenții de turism.


Față de anul trecut, biletele de avion sunt mai scumpe cu aproape 10 procente. Dar ultimele cifre de la INS, arată că de la o lună la alta, acestea s-au ieftinit cu 17,40 la sută.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: Centralele de apartament nu vor fi interzise! Precizări de la Comisia Europeană: "Este o dezinformare"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si