Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Vacanța cu mașina e tot mai scumpă. Carburanții s-au scumpit de 5 ori în ultimele 3 săptămâni

O vacanță cu mașina personală i-ar putea costa pe români o mică avere. Carburanții s-au scumpit de 5 ori în ultimele 3 săptămâni, iar în viitorul apropiat prețurile ar putea continua să crească.

Redactia Stirile Kanal D,

Vacanța cu mașina e tot mai scumpă [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

„Un singur lanț de benzinării a majorat prețul la carburant de 5 ori în ultimele 3 săptămâni. O veste proastă inclusiv pentru cei care merg în vacanță cu mașina personală. De la începutul anului, un plin e mai scump cu 31 de lei. Iar previziunile sunt legate tot de majorări și în viitorul apropiat ”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Vacanță mai scumpă cu mașina personală

Maria și iubitul ei au mers cu mașina în Muntenegru vara trecută. 600 de lei i-a costat carburantul.

„Mergem cam aproape în toate vacantele cu mașina, poate este mai scump, dar ne mai oprim la stație de carburanți, mai luăm ceva, o apă”, a spus Maria.
În schimb, un drum dus-întors între Timișoara și Atena, Grecia, presupune aproximativ 1.500

de lei pentru benzină.
Inflația ne afectează însă și vacanțele.
Benzina s-a scumpit cu 62 de bani de la începutul anului și până acum. Asta înseamnă 31 de lei în plus la un plin. Motorina e mai costisitoare cu 49 de bani pe litru.
Pentru agenții de turism, dilema e simplă: vacanța cu transport aerian e mai rapidă și, în unele cazuri, mai ieftină. Dar recunosc și avantajele mașinii personale.

„Poți să vizitezi mai multe, ai posibilitatea de a te a opri de-a lungul itinerarului, peisajul, multe plusuri al transportului cu mașina individuală”, a spus directorul unei agenții de turism.
Față de anul trecut, biletele de avion sunt mai scumpe cu aproape 10 procente. Dar ultimele cifre de la INS, arată că de la o lună la alta, acestea s-au ieftinit cu 17,40 la sută.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citește și: Centralele de apartament nu vor fi interzise! Precizări de la Comisia Europeană: "Este o dezinformare"

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI