Doar cu buletinul și cu bagajul din care nelipsit este costumul de baie. De atât avem nevoie ca să mergem vara aceasta pe litoralul bulgăresc.

S-au ridicat toate restricțiile de călătorie, așadar românii nu mai trebuie să prezinte dovada de vaccinare sau cea de trecere prin boală și nici un test PCR negativ.

Unda verde s-a dat la fix- chiar când începe minivacanța de întâi iunie.

Într-adevăr, o decizie care îi va face pe români să călătorească în această țară, în detrimentul litoralului românesc. O să crească numărul rezervărilor către bulgaria, mulți români așteptau aceste vești, cred cei din industria turismului.

Bulgaria a eliminat orice restricții pentru români. Vacanță peste granițe

Primii români care au trecut imediat granița au ajuns deja la Nisipurile de Aur și se bucură de toate condițiile pe care bulgarii le oferă.

„Litoralul arata absolut superb, marea neagra este minunata aici, plaja este libera, curata”, spun turiștii.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Și în țară sunt români care abia asteapta sa mearga in vacanta, tot la bulgari.

De exemplu Dana merge la Nessebar, într-un resort la care a plătit- împreună cu soțul și copilul- 300 de euro, pentru 3 zile, în regim all-inclusive.

În timp ce bulgarii lanseaza pachete la prețuri mici și atrag tot mai mulți turiști români, litoralul nostru suferă.

Experții în turism se tem că Bulgaria „va fura” turiștii români

Plajele din Mamaia vor fi deschise abia după întâi iulie, dar în ciuda acestui fapt, o noapte de cazare în vârf de sezon, la noi, costă cât un weekend prelungit la Nisipurile de Aur.

„Un sezon la care pe noi pe litoral va insemna mai putine saptamani grad de ocupare va duce si la tarife mai mari pt ca operaotrii doresc sa recupereze din pierderile pe care le au. Strategia castigatoare este cea a Bulgariei.
Un sejur in Bulgaria 4 zile cu demipensiune este de 79 euro/pers, preturile sunt bune si toata vara vom vedea o competitie pe preturi intre Bulgaria si Romania”, spun experții în turism din România.

Și pentru o vacanță în Grecia, măsurile s-au relaxat. Românii care nu s-au vaccinat nu sunt nevoiți să mai prezinte la graniță un test PCR negativ, ci doar să aibă la ei un document care să ateste că au avut coronavirus.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si