În singurele imagini surprinse în aeroport, românii așteaptă – vizibili epuizați – să scape dintr-o destinație de lux, unde parcă au văzut iadul. Șocat de ce i se întâmplă, un tânăr filmează încăperea în care autoritățile mexicane ii țin de ore-n șir, sub cheie.

„85 de români am fost întâmpiaţi după ce am coborât din avion de oamenii de securitate care ne-au îndreptat spre o poartă, ne-au cerut paşapoartele.

S-au uitat puţin la ele, ne-au cerut telefoanele mobile să le predăm, ne-au băgat pe toți în 2 camere, înghesuiţi, cu COVID, fără COVID, nu conta”, spun oamenii.

Vacanță în Cancun. Români reținuți fără motiv

Nu o oră, nu două, ci până la 10 ore ar fi stat ca la închisoare, 84 de români care visau la o vacanță perfectă, la capătul pământului. Fără mâncare, și fără apă, românii au dormit direct pe podea, acoperiți doar cu pături.

„Suntem 19 oameni care stăm în 8 metri pătrați, pe jos... Două saltele avem. Stăm aici sechestrați, fără niciun fel de informați și explicație, de ce și până când... Ce e cel mai trist e că nimeni din partea ambasadei sau din partea autorităților române nu ne caută”, spun oamenii.

La fel de disperată, o femeie povestește tot pe Facebook cum autoritățile din Mexic au despărțit-o de soț deși avea bebelușul la piept.

Pe bărbat l-au păstrat la interogatoriu, iar pe ea au îmbarcat-o într-un avion cu destinația Frankfurt.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

“Am ajuns pe un culoar care ducea spre avion și atunci am înțeles ca ne vor forță sa urcam în avion înapoi. În momentul acela, am cerut sa vină și tatăl copilului pentru că eu nu aveam nici mâncarea pentru bebe, nici chei de la casă, cum puteam să plec fără nimic. M-au amenințat de mai multe ori că dacă nu urc în avion voi ajunge la închisoare, că sunt obligată să plec”, a scris femeia.

Români trimiși înapoi cu forța din vacanța în Cancun

Coșmarul turiștilor alungați s-a încheiat abia în urmă cu două ore- când au aterizat pe pământ românesc. Cu toții sunt epuizați și n-au deocamdată o explicație pentru ce li s-a întâmplat.

- Traumatizant, clar, nu mai imi trebuie. Era nr 1 imi doream sa ajung in Mexic, am strans bani, nu mai imi trebuie.

- Cât ați plătit pentru vacanță?

- 3 000 de euro, spun oamenii.

Chiar dacă nu păreau să reprezinte vreun pericol și nu figurau în bazele de date ca infractori căutați, românilor cu bilet de vacanță li se interzice accesul. Reprezentanții ministerului Afacerilor Externe ridică din umeri şi spun că nu pot schimba decizia autorităţilor din Mexic, care au stabilit că ai noștri fie nu aveau un motiv suficient de bun să intre în ţara lor, fie reprezentau un risc.

Nu e însă prima dată când li se întâmplă. Un vlogger povestește prin ce au trecut- recent- amicii săi.

„Au zburat din Malaysia, au fost băgaţi la închisoare în Mexic, în detenţie, în aeroport, într-o cămăruţă, au stat acolo şi apoi au fost forţaţi ca pe banii lor să se ducă în România, ei având absolut toate actele. Ofiţerul de la imigrare, ăla decide dacă tu intri sau nu, pe motivele lui, pe responsabilitata lui, pe barba lui, pe căciula lui, tu intri, tu nu intri”, a povestit bărbatul.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Cancun este descris de-o lume întreagă drept paradisul absolut însă- în ultimii ani- destinația de vis a căpătat un renume nedorit, cel puțin printre români. Agențiile de turism din țara noastră sunt hotărâte să boicoteze această destinație așa că au postat mesaje pe paginile de socializare cu hashtagul "NO2MEXICO".

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si