E o dimineață blândă, de toamnă târzie. Via, cu ale sale roade dulci și freamătul frunzelor, spune o poveste despre munca unui an întreg și liniștea de după. Am vrut să vedem cum te încarcă aceste dealuri și cum se simte să te trezești în sufletul podgoriei.

- Ce ne arăți aici, Sabina?

- Aici avem căsuțele din vie de la crama noastră, ele sunt desemnate unor escapade în natură...partea

de podgorie și de viță de vie.

Un cadru idilic dar... ce activități putem face ca să nu ne plictisim? Noi am nimerit când un grup de copilași se pregătea să ajute la culesul recoltei.

Când îl găsiți, îl luați cu o mână de ciorchine, niciodată de sus, cât mai jos de ciorchine ca să nu vă tăiați cu foarfeca, da?

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- Câți struguri v-ați propus să adunați astăzi?

- Eu vreau să strâng câți trebuie. Mami mi-a spus că mă duce și eu i-am promis ceva. Că dacă culeg struguri, să-i aduc și ei și să-i aduc și must.

Îi lăsăm pe cei mici la distracție și ne îndreptăm către masa pregătită special pentru noi. Aici, toți oaspeții pot degusta vinuri de producție proprie și își pot completa cunoștințele despre licoarea zeilor.

Vacanță în podgorie

O să începem cu un prosecco... șă și începem atât o degustare, dar și o masă.

Și cum un vin bun merge cel mai bine cu brânza potrivită...

Avem o brânză maturată cu trufe... o brânză cu chimen, care merge foarte bine cu partea de vinuri roze.

Tot aici, doritorii pot vedea tot procesul de producție al vinului.

Unele dintre ele sunt tinere, iar altele sunt păstrate ani buni pentru a se învechi și a căpăta o aromă mai matură.

În perioada toamnei, cererea e foarte mare pentru facilitățile de cazare. O noapte costă 750 de lei cu mic dejun inclus. Iar dacă nu puteți ajunge în zona viticolă Dealu Mare, vinurile de aici vă așteaptă și într-un wine bar din capitală.

Potrivit unor studii recente, românii sunt pe locul 6 în Europa la producția de vin, cu o piață estimată la 2,3 miliarde de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si