Vacanțele cu rulotele au devenit populare în România. Comunitatea de rulotiști de pe lângă Vulcanii Noroioși, aflată la Curbura Carpaților, se pare că nu știe de gradele ridicate din termometre din restul țării.

La drum cu rulota

Mai multe informații sunt oferite de corespondentul  Iulian Bunilă, de la Kanal D:

Domnul Ion este din București și, de o săptămână, poposește împreună cu soția și nepoata lor, Gabriela, în micuța comunitate de rulotiști din apropierea Vulcanilor Noroioși. Aici s-au strâns câteva zeci de familii cu copii care au de gând să locuiască o perioadă bună de timp între dealurile împădurite de la Curbura Carpaților.

"Mă plimb, culeg floricele, mă dau în hamac, mă joc cu păpușica", a spus domnul Ion.

Este un obicei vechi de peste 30 de ani pentru domnul Ion ca, imediat ce temperaturile devin greu de suportat, să plece departe de orașul topit de căldură.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Ne-am gândit că vine canicula și am fugit de la oraș la firul ierbii, cum se spune, unde ne simțim deosebit de bine", a continuat domnul Ion.

Citește și: Un om al străzii a decedat după ce a fost bătut crunt de un cerșetor. Agresorul a fost reținut

Comunitatea de rulotiști adună și stăini

Cei mai mulți dintre rulotiști sunt bucureșteni.

Găsim însă și mulți străini. Printre ei, și un cuplu de germani care au pornit cu rulota într-un tur al României, care va dura șase săptămâni.

"Este pentru prima oară când venim în România și a fost foarte interesant, frumos, să găsim oameni ospitalieri", a spus rulotistul străin.

Locuința pe roți în care Michael și Silvia își petrec jumătate din această vară este suficient de spațioasă. Este aranjată precum o garsonieră în miniatură, se mândrește neamțul în vârstă de 71 de ani.

"Aceasta este casa noastră pentru șase săptămâni. Nu este prea mult timp, deoarece soția mea trebuie să se întoarcă la serviciu. Frigider, cu gheață, televizorul este aici", a continuat Michael.

Campingurile sunt preferate de cei mai mulți rulotiști pentru siguranța oferită și utilitățile de care pot dispune contra cost. Turiștii campați își pot racorda rulotele la rețeaua de curent, apă și internet.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

"În această perioadă cu temperaturi caniculare avem anunțați foarte mulți turiști care vor să evadeze din mediul urban și să vină la noi, unde avem pâlcuri de verdeață, de pădure", a spus Aurel Boboc, proprietarul de la campingul de rulote de la Pâclele Mici.

Campingul de rulote de la Pâclele Mici, județul Buzău, se află la doar 130 de kilometri distanţă de Bucureşti.

Citește și: Scandalul dintre iubiți care a evacuat un bloc întreg. O femeie din Sibiu a folosit un spray lacrimogen împotriva concubinului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si