In articol:
Vacanțele cu rulotele au devenit populare în România. Comunitatea de rulotiști de pe lângă Vulcanii Noroioși, aflată la Curbura Carpaților, se pare că nu știe de gradele ridicate din termometre din restul țării.
La drum cu rulota
Mai multe informații sunt oferite de corespondentul Iulian Bunilă, de la Kanal D:
Domnul Ion este din București și, de o săptămână, poposește împreună cu soția și nepoata lor, Gabriela, în micuța comunitate de rulotiști din apropierea Vulcanilor Noroioși. Aici s-au strâns câteva zeci de familii cu copii care au de gând să locuiască o perioadă bună de timp între dealurile împădurite de la Curbura Carpaților.
"Mă plimb, culeg floricele, mă dau în hamac, mă joc cu păpușica", a spus domnul Ion.
Este un obicei vechi de peste 30 de ani pentru domnul Ion ca, imediat ce temperaturile devin greu de suportat, să plece departe de orașul topit de căldură.
Citeste si: Sportul românesc este în DOLIU! Dragoș, un tânăr jucător de rugby, a MURIT la doar 29 de ani- kanald.ro
"Ne-am gândit că vine canicula și am fugit de la oraș la firul ierbii, cum se spune, unde ne simțim deosebit de bine", a continuat domnul Ion.
Citește și: Un om al străzii a decedat după ce a fost bătut crunt de un cerșetor. Agresorul a fost reținut
Comunitatea de rulotiști adună și stăini
Cei mai mulți dintre rulotiști sunt bucureșteni. Găsim însă și mulți străini. Printre ei, și un cuplu de germani care au pornit cu rulota într-un tur al României, care va dura șase săptămâni.
"Este pentru prima oară când venim în România și a fost foarte interesant, frumos, să găsim oameni ospitalieri", a spus rulotistul străin.
Locuința pe roți în care Michael și Silvia își petrec jumătate din această vară este suficient de spațioasă.
"Aceasta este casa noastră pentru șase săptămâni. Nu este prea mult timp, deoarece soția mea trebuie să se întoarcă la serviciu. Frigider, cu gheață, televizorul este aici", a continuat Michael.
Campingurile sunt preferate de cei mai mulți rulotiști pentru siguranța oferită și utilitățile de care pot dispune contra cost. Turiștii campați își pot racorda rulotele la rețeaua de curent, apă și internet.
"În această perioadă cu temperaturi caniculare avem anunțați foarte mulți turiști care vor să evadeze din mediul urban și să vină la noi, unde avem pâlcuri de verdeață, de pădure", a spus Aurel Boboc, proprietarul de la campingul de rulote de la Pâclele Mici.
Campingul de rulote de la Pâclele Mici, județul Buzău, se află la doar 130 de kilometri distanţă de Bucureşti.