La ora 7 dminineața, Institutul de Pneumologie Marius Nasta a devenit neîncăpător pentru zecile de pacienți dornici să se vaccineze, care au venit şi cu o oră înainte de programare.
Cu greu medicii și asistentele au reușit să liniștească spiritele, deja încinse din cauza timpului de aşteptare dar şi a sincopelor de pe platfoma de programare.

„Din ce am observat, eu am formularul cu numărul 25, s-au dat până la 28.

Adică sunt vreo 28 de persoane programate pentru ora 8... nu cred că va dura foarte mult... sper ca într-o oră să fim gata. Oricum, oricât ar dura este un lucru pe care trebuie să îl facem”, spune un pacient.

Și în timp ce oamenii își vărsau năduful pe medici, aceștia din urmă au venit chiar și de acasă pentru a reuși să facă față avalanșei de cereri de vaccinare.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

„Într-adevăr sunt încă multe persoane, probabil că numărul de persoane care s-au programat și online și telefonic se suprapun, pentru că și în această dimineață avem foarte multe persoane, ieri am avut 419 persoane vaccinate într-un centru cu o capacitate de 240”, spun medicii.

Multe puncte de vaccinare organizate de primării nu au încă autorizații

Aceeași situație problematică se întâmplă și în Dâmbovița.

Aici platforma de programare a dublat numărul de solicitări.

Președintele Klaus Iohannis şi ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au vizitat astăzi multe dintre centrele de vaccinare care încă nu funcționează.
Cel mai mare centru de vaccinare din România se va deschide, însă acesta nu are autorizație ISU.

„Avem capacitate dublă de vaccinare față de vaccinurile disponibile în momentul de față.
Locurile amenajate și personalul pe care îl avem deja organizat și care în alte părți încă se organizează este deja mai mult decât suficient pentru numărul de vaccinuri pe care îl avem disponibil”, spune ministrul sănătății.

Vaccinare, etapa a doua. În unele puncte s-au terminat vaccinurile

Iar pentru că o problemă nu vine niciodată singură... mai multe centre de vaccinare gata de funcționare sunt blocate din cauza insuficienței vaccinurilor. Acest centru din Voluntari spre exemplu, a primit doar 300 de doze de vaccin, și acelea cu întârziere.

„Ieri au intrat 300 de doze, pentru 5 zile deoarece sunt programați câte 60 de pacienți pe zi, 5 pacienți pe oră. Centrul nostru lucrează 12 ore, sunt foarte puțiune, ținând cont că avem un număr de solicitanți cu mult mai mare față de numărul de doze care sunt oferite”, spun cei de la centru.

Citeste si: VIDEO Cum ar fi arătat viața Ozanei Barabancea dacă nu și-ar fi pierdut mama la 14 ani. „Aș fi avut un sprijin moral. Important e că nu m-am dat bătută.”- kfetele.ro

Citeste si: Emily Burghelea, din nou la Urgențe pe mâna medicilor! Soțul ei a filmat-o pe holurile spitalului: "Nu se poate opri din tușit, are febră mare"- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În prezent, gradul de ocupare din centrele de vaccinare este de 100%. Până acum la nivelul întregii țări au fost imunizate cel puțin 200.000 de persoane.


 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si