Multe persoane au fost reținute în cursul zilei de vineri, în Rusia, la un an de la începutul invaziei în Ucraina

Autoritățile ruse au acționat pentru a „combate” comemorarea la împlinirea unui an de la invazia Rusiei în Ucraina. Unele persoane au depus flori și au fost încătușate.

Citește și: EXCLUSIV: ”Ucraina a reușit nu doar să reziste, ci și să recupereze o bună parte din teritoriile ocupate de forțele agresoare”- Analiză la un an de la începerea războiului

Încătușați pentru că aduc omagii Ucrainei

Autoritățile ruse nu au marcat nicicum ziua de vineri, deși astăzi s-a împlinit un an de la ceea ce Kremlinul numește „operațiunea militară specială” din Ucraina. Pe de altă parte, la Kiev a avut loc o ceremonie de comemorare a soldaților și civililor uciși în lupte, iar președintele Volodimir Zelenski a ținut, timp de câteva ore, o conferință de presă cu jurnaliști din întreaga lume.

Citește și: EXCLUSIV: Un an de război- Mărturiile emoționante ale ucrainencei care de un an confecționează păpuși în România./ ”Păpușile nu sunt doar un hobby, ci și un job pentru mine”

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

La Moscova au fost câțiva oameni care au depus flori la un monument dedicat proeminentei poete ucrainene Lesia Ukrainka. Ei au fost reținuți rapid de către autorități. 

„Una dintre ele depunea flori la monument, dar chiar în acel moment a fost apucată de forţele de securitate, iar buchetul a fost luat", a declarat OVD-Info.

Citește și: VIDEO- Maia Sandu, președintele Republicii Moldova- discurs în România

OVD-Info mai menționează că cel puțin 15 persoane au fost reținute în timp ce depuneau flori la un monument dedicat scriitorului ucrainean Taras Șevcenko la Sankt Petersburg.

Rusia are legi dure pentru susținătorii Ucrainei

Anul trecut, Poliția a reținut mai mult de 4.000 de persoane la protestele din întreaga Rusie împotriva războiului sângeros din Ucraina.

Citește și: EXCLUSIV: Un an de război- Povestea Margaritei, ucraineanca refugiată la București. ”La început, părea un vis urât. Apoi, s-a instalat frica și am decis să părăsim țara”/ ”Copilul nostru are autism și epilepsie și a trecut prin perioade foarte dificile”

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

De asemenea, în Rusia au fost introduse noi legi care prevăd amenzi sau pedepse cu închisoarea pentru cei care discreditează sau critică armata rusă și războiul pornit de Vladimir Putin. 

Războiul din Ucraina  a provocat pierderi mari şi în rândul forţelor ruse, dar Moscova preferă să le ţină sub tăcere şi foarte rar dă bilanţuri.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si