In articol:
În săptămâna Patimilor, Valentin Sanfira și frumoasa lui soție Codruța, sunt alături de mine în studio pentru a ne vorbi despre primul cântec religios înregistrat de artist, dar și despre planurile lor de sărbători, a transmis Cristina Dorobanțu.
Valentin Sanfira și Codruța Filip, planuri de Paște
Valentin- Suntem în săptămâna patimilor și chiar vorbeam cu Codruța câtă însemnătate are pentru sufletul nostru, pentru că ne aducem aminte de copilărie, ne aducem aminte de postul pe care îl țineam cu bunicii, de fiecare seară, de denii, când mergeam pe ulița satului. Cârduri de oameni se duceau spre biserică, îi mai vedem și astăzi în anumite sate din țară, mai ales la Codruța, unde tradiția se păstrează.
Cristina- Ați ținut post, Codruța?
Codruța- Am ținut post, acum nu știu, nu e un motiv de laudă, cred că e foarte important să postim sufletește mai mult, știi, decât trupește. Ne străduim ca în fiecare an, măcar așa în fața lui Dumnezeu să fim demni și cât se poate de curați, mai ales în săptămâna asta importantă, pentru noi poate cea mai importantă săptămână din
Cristina- Valentin, sunt superbe cadrele, unde ai filmat videoclipul?
Valentin- Am fost împreună cu Codruța și cu prietenul nostru Achim și soția lui Selin, în Prahova. N-am ales mănăstirea. Ne-am urcat în mașină, am spus-o să găsim noi în Prahova o mănăstire, o biserică, să filmăm. La prima biserică n-am găsit preot acolo cu care să discutăm și am ajuns mai departe la mănăstirea Verbila sau Vărbila.
Acum e scrisă, dar pe vremuri așa se numea. Datează din 1500 și un pic. Este una dintre cele mai vechi mănăstiri din țara noastră. O istorie deosebită, aici s-a închinat și Mihai Viteazu. Foarte mulți domnitori au trecut pe aici, și părintele Gheorghe Dițu ne-a primit cu o căldură nemaipomenită, părintească.
Ne-a lăsat să filmăm, totul era curat, așezat, iar aceste ziduri vechi de sute și sute de ani îți dădea o energie aparte. Încă există în această mănăstire veche picturile străvechi, care au o semnificație aparte și sunt diferite de tot ce vedem noi. În bisericile noi. Ce să vă spun, este primul cânt religios imprimat de mine.
Sunt fericit că am reușit să cânt și pentru Dumnezeu, că întotdeauna când ne duceam la spovedanie sau la biserică, preotul ne spune: ,,Dar să nu uitați să-i cântați și lui''.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Cum toată suferința trupească unui singur om e spusă și cântată într-un cântec cutremurător, zic eu mai ales că cititul în sine este unul aparte. Ierusalimul, care trece de ani de zile prin război și chiar și în această perioadă, când noi voiam să ne ducem la Ierusalim, stăm departe de mormântul sfânt și de locurile sfinte, datorită acestor necazuri mari.
Cristina- Codruța, ultima melodie lansată împreună a avut mare succes. Vă gândiți la o nouă colaborare pe viitor?
Codruța- Da, sigur că da. Nu este, nu este singura pe care o avem împreună. ,,Floare rară, inimă'', pentru că așa se numește, noi am mai colaborat pentru publicul nostru frumos, care să știi că întotdeauna ne scrie și primim mesaje extraordinar de frumoase din partea lor și mesaje prin care ne transmit că ar trebui să cântăm mai des împreună.