Close sidebar
Close sidebar

VIDEO -Valeriu Gheorghiță a făcut anunțul: Centre de vaccinare închise

Mai multe centre de vaccinare din țară se vor închide sau își vor reduce programul de funcționare. Valeriu Gheorghiță spune că a scăzut interesul.

Iulian Ciurea,

SE ÎNCHID MAI MULTE CENTRE DE VACCINARE [Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

 

45 la suta dintre centrele din tara vaccineaza sub jumatate din capacitate dupa ce interesul romanilor pentru vaccinare a scazut in ultima perioada.

Ca atare, coordonatorul campaniei nationale de imunizare, Valeriu Gheorghita a anuntat primele decizii.

„Centre de vaccinare,activitatea va fi sistata temporar, de asemenea se reduce programul de lucru in 127 de centre de vaccinare si au fost inchise 70 de fluxuri din centre cu peste 3 sau 4 fluxuri si la care activitatea era redusa”, a declarat medicul militar.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Fiecare centru de vaccinare va functiona dupa un program ce va fi afisat atat la fata locului cat si pe platforma de vaccinare.

Centre de vaccinare închise. Valeriu Gheorghiță: Vaccinare la 60 la sută

In acest moment, tara noastra are si un surplus de doze de vaccinuri si este nevoita sa refuze doze suplimentare pentru ca loturile deja primite sa nu expire.

„În ultimele saptamani s-a inregisrat o reducere a numarului de persoane vaccinate cel putin cu doza 1 in conditiile in care s-au mentinut livrarile conform calendarului, asa incat la acest moment avem un procent de 60 la suta de rata de consum”, a spus Valeriu Gheorghiță.

In loc de 7 milioane de doze ce ar fi trebuit receptate in luna iunie, Romania va primi cu 4,5 milioane mai putin.

Autoritatile au solicitat reducerea numarului de doze primite pentru toate tipurile de vaccinuri, mai putin pentru cel de la Johnson and Johnson, care are o valabilitate de 2 ani.

Astfel, tara noastra va primi, in luna iunie, doar 2,6 milioane de doze noi.

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI