India Mcdonell, o tânără de 19 ani, a uimit lumea întreagă cu puterea de care a dat dovadă. Casa ei a fost curpinsă de flăcări, dar a refuzat evacuarea. A încercat să limiteze proporţiile dezastrului şi a înregistrat scenele dramatice surprinse în miez de noapte. După câteva minute, o vedem cum încearcă să-şi pună o mască pentru a rezista în faţa flăcărilor.

Deşi India e privită ca un erou, autorităţile fac apel la oameni să respecte indicaţiile echipajelor de urgenţă.

Prăpădul din Australia a căpătat proporţii apocaliptice. În total, 1500 de case au fost făcute scrum.

Citeste si: Apocalipsa în Australia: Zeci de mii de australieni îşi părăsesc oraşele din sud-est. Incendiile se extind

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem- wowbiz.ro

Ultimul bilanţ arată că 23 de persoane şi-au pierdut viaţa. Unii dintre ei au murit în maşină, în timp ce încercau cu disperare să se îndepărteze de flăcări. Mai multe incendii diferite s-au unit în noaptea de vineri spre sâmbătă, acoperind peste 6 mii de hectare. Şi este doar una dintre zonele afectate. Activiştii de mediu cred că animalele sălbătice au fost exterminate de pe suprafeţe uriaşe. Voluntarii încearcă să salveze ce mai pot şi îngrijesc urşii koala, cangurii şi oposumii scoşi din flăcări.



În sudul capitalei Sydney au ars în ultimele luni 264 de mii de hectare. Autorităţile au fost nevoite să cheme la datorie inclusiv rezerviştii pentru a face faţă prăpădului.

Citeste si: Petardele şi focurile de artificii au provocat moartea unei persoane şi rănirea a mai mult de 200

Locuitorii din zonele afectate sunt sfătuiţi să aibă răbdare. Capacitatea de răspuns a forţelor de ordine este solicitată la maximum.



"Astăzi este vorba despre a rămâne în siguranţă, despre a te pune într-o poziţie de siguranţă, oriunde ai fi!", spune premierul Australiei. 

Oamenii s-au refugiat în zonele de ţărm şi aşeaptă o evacuare pe mare, în cazul în care flăcările se apropie prea mult.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si