„Vântul puternic le-a distrus solariile legumicultorilor dintr-o localitate din Dâmbovița. Oamenii plantaseră ceapă verde, ridichi sau roșii iar acum s-au trezit cu paguba. Colega mea, Mădălina Bichir, se află la fața locului și ni se alătură cu detalii”, a transmis Cristina Dorobanțu.

Solarii distruse de vântul puternic

„Vorbim despre zeci de solarii distruse de vântul puternic, aici, în comuna dâmbovițeană Băleni.

Ieri, vântul a suflat cu atâta furie încât a smuls folia de pe solarii. Aceasta nu a rezistat, după cum vedeți. Inclusiv astăzi, vântul suflă cu o putere de neimaginat, iar fermierii pot lucra cu greu pentru a-și repara distrugerile. O parte din culturi au fost și ele compromise. Așa cum spuneai și tu, oamenii aveau aici plantate roșii, salată verde, ridichi sau ceapă, iar acum trebuie să vadă care vor fi pagubele. Băleni este unul dintre cele mai mari bazine legumicole din țară. Vorbim de peste două sute de hectare numai cu solarii și o mie cinci sute de hectare cultivate în câmp. Pentru a trece peste acest episod autoritățile de aici din comună au făcut un apel la comunitate și oamenii sunt îndemnați să își ajute vecinii, prietenii sau pe oricine are nevoie să își repare solariile astfel încât să mai poată fi salvat câte ceva.
De astăzi, deja, fermierii au trecut la treabă și încearcă să estimeze pagubele”,
a transmis Mădălina Bichir, reporterul Știrilor Kanal D.  

Citește și: VIDEO- Lux și inovație, la rang de artă. Palatul Jean Mihail din Craiova, bijuterie arhitecturală

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si