Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Vânzarea Palatului Regina Maria a fost anulată de instanță. Clădirea, aflată în paragină, revine la stat

Vânzarea Palatului Reginei Maria din Mamaia a fost anulată de instanță! Afacerea l-a trimis pe Radu Mazăre după gratii și a produs o gaură de peste 1 milion de euro în bugetul municipiului Constanța.

Andreea Albu,

VIDEO - Vânzarea Palatului Regina Maria a fost anulată de instanță. Clădirea, aflată în paragină, revine la stat

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România au decis săpămâna aceasta că Palatul Regal din Mamaia se întoarce în patrimoniul statului român. Aceștia au mai declarat ilegală vânzarea acestuia în 2003.

Palatul Reginei Maria, lăsat în paragină

Din păcate, vorbim de o clădire lăsată în paragină și năpădită de mizerie și buruieni. Până ca turiștii să intre aici este nevoie de investiții serioase.

Citeste si: VIDEO| Zona centrală a Constanței rămâne în șantier pentru mai bine de un an

Acum Palatul va trebui intabulat, iar pentru a putea fi pus in valoare ar trebui să intre în administrarea Ministerului Culturii, singura instituție care se poate ocupa de reabilitare.

Vânzarea a fost făcută ilegal

În anul 2003, Palatul Regal a fost vândut la un preţ derizoriu. 

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

Un an mai tarziu, după ce Radu Mazăre a câștigat al doilea mandat de edil, Primăria Constanța a vândut și terenul aferent Palatului Reginei Maria din Mamaia unei firme private, compania SC Light System SRL fără respectarea dreptului de preempţiune al statului, conform Info Sud-Est.

Citeste si: Radu Mazăre a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Decizia este definitivă

Procurorii DNA Constanța au deschis un dosar penal, iar fostul primar Radu Mazăre a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și jumătate cu executare.

Instanța a anulat vânzarea Palatului Regina Maria în 2020

Decizia Curții Supreme a validat hotărârea dată de Tribunalul Constanța în anul 2020 prin care contractul de vânzare cumpărare a fost anulat.

Citeste si: Foştii primari ai Constanţei, Decebal Făgădău şi Radu Mazăre, trimişi în judecată de DNA. Hotel construit pe plaja din Mamaia

Despre vânzarea ilegală a Palatului Regina Maria s-a scris încă din 2014, conform Info Sud-Est. Abia în 2018 Ministerul Culturii, condus la acea vreme de George Ivașcu, a atacat în instanță contractul prin care Vila Reginei Maria a fost privatizată în anii 2000. 

Citeste si: Aglomerație de nave în raza portului Constanța, după ce vapoarele nu mai pot ancora în Odesa

Palatul fost inaugurat în 1926, iar ulterior a ajuns în proprietatea Reginei Elena, mama Regelui Mihai. Monumentul istoric a fost lăsată în paragină, iar Palatul familiei Regale s-a transformat astfel într-o clădire insalubră, devastată și aflată în pragul prăbuşirii. 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI