Pe cât de mare era speranța pensionarilor la un trai mai bun odată cu majorarea pensiilor, pe atât de dureroasă a fost dezamăgirea când au văzut cât primesc în plus. Deși își calculează bine fiecare leu, după ce trag linie la cheltuieli, abia dacă le mai rămâne ceva pentru a supraviețui. Astfel că sunt nevoiți să se împrumute tot mai des. Pensia medie în țara noastră se apropie mai degrabă de valoarea salariului minim, deci nici vorbă să asigure costurile vieții,

a transmis Cristian Sabbagh.

Bătrânețe pe datorie

După o viață întreagă de muncă, in loc să se bucure de o bătrânețe liniștită, pensionarii stau cu grija cheltuielilor. Fiecare necesitate pare un adevărat sacrificiu. După majorarea de la 1 ianuarie pensia medie în țara noastră a crescut, dar nu destul.

Î n luna ianuarie, pensia medie a ajuns la 2244 de lei, aproape cat salariul minim. În același timp, sunt peste 1,1 milioane de români care au indemnizația minimă de 1281 de lei, a transmis Diana Buzea, reporter Știrile Kanal D.

Din dorința de a nu rămâne cu datorii la toate utilitățile, pensionarii se învață să trăiască aproape cu nimic. Această doamnă ne-a aratat pe ce se duc banii ei.

Dacă adaugă și alte cheltuieli, în momentul când trage linie...

rezultatul e o adevărată lecție de supraviețuire.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Tocmai din acest motiv, la Casele de Ajutor Reciproc pentru pensionari e coadă mai mereu pentru împrumuturi.

Din cei 8 mii de membrii care sunt înscriși la un singur CAR, până acum peste 3 mii sunt persoane care au luat un credit. Ca raport, 4 din 10 pensionari au avut nevoie de sprijin financiar.

Sunt bani pentru nevoi personale de moment, intervenții medicale sau pentru înlocuirea unor electrocasnice. Cei mai mulți însă solicită sume mici, pentru a le putea și înapoia.

Pensionarii mai au o speranță pentru acest an: recalcularea din septembrie, când se estimează că pensiile vor creșt până la 40%.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! "Azilele Groazei", locul unde angajații au grijă să facă viața grea pacienților. Mărturiile terifiante ale foștilor angajați din azile


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si