Close sidebar
Close sidebar

VIDEO- Veniturile mari din orașe aduc cheltuieli pe măsură. Între timp, oamenii de la sate au venituri mai mici și fac economii

Se pare că veniturile mari din orașe aduc cheltuieli pe măsură. Oamenii de la sate au venituri mai mici, dar reușesc, în același timp, să facă și economii.

Redactia Stirile Kanal D,

Orașele mari micșorează salariile [Sursa foto: Captură Știrile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Angajații din București, urmați de cei din Cluj Napoca au cele mai mari salarii din România. Veniturile mari vin însă și cu cheltuieli pe măsură. Oamenii care câștigă peste 5000 de lei lună spun că majoritatea salariului se duce pe costuri esențiale pentru viața în oraș, asta în timp ce angajații din orașele mici au cheltuieli mai reduse și reușesc să pună chiar și bani deoparte!", a transmis Cristian Sabbagh.

Veniturile mari din orașe aduc cheltuieli pe măsură

Cluj Napoca este unul dintre cele mai scumpe orașe din România la toate capitolele. Ocupă un loc fruntaș și în topul salariilor din țară, fiind depășit doar de București. Conform Institutului Național de Statistică, în medie, un clujean câștigă 5800 de lei net pe lună, însă veniturile mari vin și cu costuri pe măsură.

Mare parte din salariul unui clujean ajunge să fie dat pe chirie, rate, facturi, cumpărături și transport.

Cristina a locuit o bună perioadă peste hotare, dar și la București. Cu toate că avea un job bun, banii nu îi ajungeau în capitală.

"După ce m-am întors din Danemarca, am decis să mă întorc în București, visul capitalei pe care îl au toți tinerii. M-am angajat la o corporație.

Economiile erau departe de mine. Cheltuieli precum chirie, mâncare ajungeau să necesite peste 70% din salariu. Ajungeam să mănânc o dată, de două ori în oraș și asta era distracția mea. După ce plăteam chiria mai mergeam de 2 ori la supermarket", a spus Cristina.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

A ales să se mute la Tecuci, iar acolo a cunoscut succesul. Chiar dacă orașul este cât un sector din București, pentru Cristina oportunitățile au fost mult mai multe. Este expert marketing, a deschis o afacere și trăiește mai bine decât într-un oraș mare.

Comparativ cu orașele mici, în Cluj sau București un salariu de peste 5000 de lei se cheltuie mult mai repede.

Specialiștii spun că discrepanțele au apărut din mai multe motive.

Potrivit studiului INS, la polul opus se află județe precum Teleorman, Vrancea sau Hunedoara, unde oamenii câștigă puțin peste 3400 de lei pe lună.

Citește și: Premierul Ciolacu anunță salariul minim de 1.200 euro în România. "Acolo ne duce salariul minim european"

Citește-ne pe

Clipul zilei
NOUTĂȚI