E o adevarata aventura pentru bolnavi sa gaseasca un loc liber la clinicile private pentru analize decontate de stat.

Banii sunt putini, iar furnizorii se plang ca serviciile nu sunt evaluate la pretul real. Mai ales, ca multi au schimbat aparatura cu una de ultima generatie care presupune costuri mult mai mari.
Asa ca pacientii sunt nevoiti sa plateasca si cateva sute de lei pentru un RMN.



Pacientii primesc inca o lovitura crunta, o data cu reforma din sanatate. Coplata ii va pune la alte cheltuieli. Iata, insa, ce inseamna aceasta controversata masura. De exemplu, pentru o operatie de apendicita, statul plateste 1.200 de lei. Cu 4.800 de lei mai putin decat ar fi pretul stabilit de clinica. Bani pe care ii va scoate din buzunar bolnavul.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Ce nu stiu multi pacienti este ca aceasta coplata o plateau si pana acum, doar ca sub o alta forma.
O recunosc pana si reprezentantii clinicilor private.

Pentru cei care se plang ca nu au bani, premierul Viorica Dancila vine cu o solutie: In cazul in care nu are posibilitatea contributiei personale, se poate adresa unui alt furnizor care nu percepe contributie personala sau aplica un cost

mai mic.

Inca nu s-a stabilit clar pentru ce servicii vom plati in plus la privati. Momentan, doar interventiile chirurgicale si investigatiile de inalta performanta sunt vizate de masura.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si