Regele Charles al III-lea a fost diagnosticat cu cancer. Anunțul a venit aseară, de la Palatul Buckingham, care a anunțat că Majestății Sale i-a fost descoperită o formă a acestei afecțiunii. Boala a fost identificată în urma investigațiilor făcute pentru adenomul de prostată, de care a fost operat recent. Casa Regală a precizat, însă, că nu este vorba de cancer la prostată”, a transmis Silvia Ioniță, prezentatoarea Știrilor Kanal D.

Milioane de reacții după diagnosticul regelui Charles al III-lea

Anunțul despre starea de sănătate a regelui Charles al III-lea, publicat aseară în mediul online, a luat prin surprindere pe toată lumea.

Testele de diagnostic efectuate ulterior au identificat o formă de cancer. Majestatea Sa a început astăzi un program de tratament, pe perioada căruia medicul l-a sfătuit să își amâne îndatoririle publice.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

Citește și: VIDEO. Klaus Iohannis, mesaj pentru Regele Charles al III-lea "în aceste momente dificile"

Boala regelui a fost descoperită întâmplator, în timpul unor tratamente pentru adenomul de prostată. Casa Regală nu a dezvăluit încă despre ce tip de cancer este vorba sau unde este localizat.

Monarhul a început deja un tratament pentru aceasta afecțiune, în paralel cu cele pentru boala de care a fost operat recent. Regele Marii Britanii abia a fost externat, în urmă cu două weekenduri, după o banală operație la prostată. Charles a fost spitalizat timp de 4 zile, iar evoluția stării lui de sănătate a fost bună. Acum, însă, vestea venită de la Palatul Buckingham a căzut ca un trăsnet.
„ Aș vrea să fac o scurtă declarație.
Vreau să ne declarăm susținerea față de Majestatea Sa, Regele, în urma anunțului din seara aceasta. Gândurile noastre sunt către Majestatea Sa și către familia regală”.
Imediat după anunț, au început să curgă și mesajele de susținere la adresa Majestății Sale.
Surse de la Palatul Regal susțin că Majestatea Sa, în vârstă de 75 de ani, este optimistă în privința tratamentului și că urmează îndeaproape indicațiile medicilor.
Se pare ca regele Charles și-a informat ambii copii despre starea lui de sănătate, iar prințul de Wales, William, va prelua îndatoririle publice ale regelui cât timp acesta este sub tratament. Fiul cel mic al monarhului, Harry, duce de Sussex, care a renunțat la drepturile regale, a anunțat ca va ajunge în scurt timp la Londra pentru a fi alături de tatăl sau. De altfel, vestea venită de la Palatul Buckingham a stârnit reacții imediate și de la liderii politici ai lumii. Președintele Biden s-a declarat preocupat de starea regelui Charles al III-lea. La fel și fostul președinte Donald Trump.
Conform Constituției Regatului Unit, atunci când șeful statului nu poate îndeplini atribuțiile oficiale, pot fi numiți consilieri de stat care să îl înlocuiască pe monarh. Iar aceștia îi includ pe regina Camilla, pe prințul și prințesa de Wales, dar și pe fiul lor, prințul Edward.

Citeste si: Adriana Bahmuțeanu a vorbit despre discriminările de care a avut parte din copilărie. Cum le-a depășit vedeta? „Cioara a ajuns în vârful pomului și tu ai rămas cărăuș de ziare.”- kfetele.ro

Citeste si: Will Jennings, co-autorul piesei "My Heart Will Go On", a murit la vârsta de 80 de ani: "A fost o onoare enormă să lucrez cu un astfel de geniu muzical"- radioimpuls.ro

Citeste si: Planul controversat de a transforma un deșert într-o zonă verde, fertilă și plină de viață sălbatică: „Ar putea schimba tiparele meteo”- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro: