,,Cresc salariile angajaților din sănătate! După mai multe acțiuni de protest și amenințarea unui blocaj uriaș în spitalele din toată țara, presiunile sindicatelor din sistemul medical au dat roade: Guvernul a aprobat majorarea veniturilor pentru angajații din sănătate și personalul Tesa. Care sunt, concret, creșterile salariale și cum se aplică, ne explică colega mea, Andra Ionescu'', a transmis Cristina Dorobanțu. 

Salarii mai mari în Sănătate

,,Buna ziua Cristina! Bun găsit tuturor!
Așa este, salariile a peste 200.000 de angajaţi din sănătate cresc, începând din această lună, cu 20 de procente, iar acest schimbare îi vizează și pe cei care lucrează în asistenţă socială.

Această majorare se va aplica în două tranșe. Prima creştere, de 10%,  va fi pentru această lună, iar a doua, tot de 10%, din luna iunie.
Însă, nu vorbim despre un procent standard pentru toți angajații din sănătate, deoarce calculul se face în funcție de categoria profesională.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO-Angajații din Sănătate amenință cu greva generală. ,,Venituri mici, salarii mici, suntem exact ca la minimul pe economie''

Ca să înțelegem mai bine, o să dăm și niște exemple. Pentru un medic primar, dacă până acum acesta primea un salariu de 7312 lei bani în mână, acum acesta va lua in jur de 8200 lei.

La fel, în cazul unei asistente medicale care primea pana acum 2331 lei, în urma măririi salariale va primii 3202. Nu în ultimul rând un infimier cu un salariu de 2134 anul trecut, acum va primi putin peste 2700 lei.

Decizia a fost luată după ce angajaţii din sănătate au făcut în mai multe rânduri proteste de stradă, în care au cerut o majorare de 25%'', a transmis Andra Ionescu, reporter Știrile Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si