,,Vești ceva mai bune vin despre carnea de miel. De Paști, prețul unui kilogram va rămâne la fel ca anul trecut, spun crescătorii din Sibiu'', a transmis Simona Pătruleasa.

Miei pregătiți pentru Paște

Cu o lună înainte de Paștele Catolic și cu două până la cel ortodox, crescătorii de oi au început să pregătească turmele și să separe mieii.

Oferta este bogată anul acesta. Oierii spun că vor fi miei pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele.

,,Ia uitați, are și pulpe, are și tot ce vreți la el. E foarte gras, întreținuți bine, ne-am ocupat de ei. Sunt numai buni pentru Paștele Catolic. Are în jur de 15-18 kg. Până la Paștele catolic face undeva la 22-25 de kg'', a spus un fermier.
De la aceasta fermă din Marpod vor fi vândute de Paște câteva sute de miei.

,,Aici în partea aceasta avem mieii mai mici, născuți acum o săptămână, care se vor face pentru vânzare la Paștele ortodox. Mieii vor face în jur de 12-14 kg în carcasă'', a spus un fermier.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Paștele catolic se sarbătorește pe 31 martie, iar cel ortodox pe 5 mai, așa că până atunci mieii vor lua și mai mult în greutate. Iarna nu a fost geroasă, iar prețurile cerealelor au fost mai mici ca anul trecut. Drept urmare nici carnea de miel nu va fi cu mult mai scumpă.

,,Prețul eu zic că este ca și anul trecut, poate 2-3 lei mai scump decât în 2023, dar vom vedea la momentul oportun.

Eu zic că undeva la un 23-24 de lei în viu, vorbim de Paștele catolicilor, o marfă de până la 25 de kg sau daca este de 30 de kg un pret de 21-22 este accesibil''.

Citește și: Cât costă un kilogram de carne de miel în 2024? De Paște, prețul va exploda

Animalele sunt ținute la adăpost și hrănite doar cu furaje naturale, iar crescătorii speră ca efortul lor să fie răsplătit. Carnea de miel românesc se bucură de mare succes și pe piețele din străinătate, așa că o bună parte din producția de miei de anul acesta va ajunge la export.

,,Românii prefera în general mieii mai mici, care cântăresc maxim 25 de kilograme în viu. Așa că un astfel de exemplar care cântărește acum peste 35 de kilograme va merge în perioada urmatoare la export'', a transmis Anca Marin.

Fermierii speră ca românii să cumpere mai multă carne de miel din producția autohtonă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si