,,Șoferii implicaţi în accidente rutiere vor putea fi testați de acum și în ambulanțele SMURD care ajung la fața locului. Însă medicii se plâng că asta va da peste cap total activitatea echipelor de salvare. Mai multe detalii știe însă colega mea Ellvira Costache'', a tansmis Simona Pătruleasa.

Șoferii, testați de alcool și droguri în SMURD

,,Bună dimineața, Simona! Bun găsit tuturor.

Până acum probele biologice se recoltau doar în spital sau la instituțiile de medicină legală, la recomandarea poliţistului. De acum înainte însă, a fost introdusă și posibilitatea ca șoferii implicați în accidente să fie testați în ambulanțele SMURD cu medic.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

Medicii spun însă că intervenţiile vor dura mai mult. Spre exemplu, probele biologice trebuie sa fie recoltate la interval de o oră, dar nu se precizează dacă SMURD-ul trebuie să stea la faţa locului pentru a recolta şi a doua proba. Aceasta este o problemă mai ales în cazul accidentelor unde există și victime.

Citește și: VIDEO- Legea „2 Mai” bagă traficanții după gratii. Ce pedespe riscă cei care inundă piața cu substanțe interzise de mare risc?

O altă dilemă este legată de recoltarea probelor de urină care stabilesc daca soferul a consumat sau nu droguri. Se ridică întrebarea cum va fi efectuată aceasta în ambulanță? Pe de altă parte Ministerul Sănătății a anunțat că va cumpăra echipamente de 26 de milioane de euro pentru a detecta substanţele interzis pentru toate institutele și serviciile de medicină legală din toată țară'', a transmis Ellvira Costache.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si