Imaginile dezastrului surprinse de o cameră de supraveghere arată momentul în care viitura lovește comuna Romuli din Bistrița. Un pârâu umflat de la ploaia torențială pur și simplu sparge digul și gardul, iar apa învolburată se revarsă pe drum.

Oamenii au ieșit din case speriați ca de cutremur, dar, din fericire, a venit rapid un excavator care a făcut loc apei pe câmp, astfel că gospodăriile au scăpat la limită.

Citeste si: Cod portocaliu de viituri pe şase râuri

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cu forța unui uragan parcă, potopul de apă, revărsat și peste localitatea Săliștea de Sus din Maramureș, a lovit cu putere tot ce a prins în cale.

În imaginile filmate de localnicii speriați și disperați se vede cum viitura mușcă din case.

Citeste si: VIDEO| Apele se revarsă peste oraşe

S-au rupt norii și la Buziaș, în județul Timiș.

După o ploaie violentă care nu a durat mai mult de o jumătate de oră, toate gospodăriile pluteau. Oamenii au încercat disperați să salveze câte ceva de prin curți din calea viiturii.

Din păcate, pericolul nu a trecut, avertizează meteorologii, care au emis un cod galben și unul portocaliu pentru 34 de județe. Până mâine dimineață sunt așteptate furtuni severe- căderi de grindină și vânt puternic. La cealaltă extremă, e sud estul țării unde încă e valabilă avertizarea de caniculă!

Citeste si: Vremea generează alertă în România. Cod de ultimă oră emis de ANM

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si