Diego s-a născut şi a trăit pentru fotbal. A intrat în istorie cu un gol marcat cu mâna în poarta Angliei, în 1986, când îşi ducea echipa pe drumul victoriei.
A fost mâna lui Dumnezeu, spunea cel poreclit butoiaşul atomic, care a venit pe lume într-o familie săracă cu opt copii. De mic a ştiut că vrea să devină campion, iar în 86, visul lui a devenit realitate.

„Am avut două visuri: să joc la cupa mondială şi să devin campion”, spunea Maradona.
Argentina, cu geniul Maradona pe teren, avea să triumfe. În acel meci împotriva Angliei, legendarul fotbalist înscria din nou. Presa mondială a vorbit despre golul secolului.

Maradona, actor în rolul vieții sale. Omul considerat cel mai bun fotbalist a avut o viață ca-n filme

El Pibe D'oro spunea mereu că este un actor în rolul vieţii sale.
Dar a trăit-o aşa cum a vrut el, cu multe clipe întunecate, dar a beneficiat de suportul tuturor fanilor, care spuneau că zeilor li se iartă orice greşeală.
Magicianul Diego avea o planetă la picioare, dar viaţa sa avea să ia o întorsătură neaşteptată, când, orbit de succes, a ajuns victima drogurilor.

„Am fost în comă. Am fost mort. Ştiu unde am greşit, dar nu mai pot îndrepta lucrurile”, spunea Maradona.


Într-un moment de sinceritate totală, Maradona îşi recunoaşte vina. Spune că ar fi vrut să fie mai activ în viaţa fetelor sale, să le fi fost mai mult alături.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Ştii ce jucător aş fi fost dacă nu aş fi consumat cocaină?”, spunea fotbalistul.

Maradona, un fotbalist implicat social și politic

Dacă nu ar fi fost jucător de fotbal, cu siguranţă Maradona ar fi fost un adevărat revoluţionar. El a fost un simpatizant înfocat al socialiştilor din America Latină şi un adversar declarat al americanilor.

„Purtând o cruce pe umeri pentru a fi cel mai bun şi a nu mă vinde vreunei puteri străine. Slăbiciune curioasă, dacă Iisus s-a împiedicat, eu de ce nu aş face-o?”, spunea Maradona.

Idolul planetei, Maradona, a avut şi el idoli. Pe trupul său avea tatuate chipul lui Che Guevara şi pe cel al lui Fidel Castro.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

După ce a agăţat ghetele în cui, Maradona a avut mai multe întâlniri cu socialiştii sudamericani. Fidel Castro, Hugo Chavez, Evo Morales sunt doar câţiva dintre cei cu care se identifica în politică.

În viaţa privată, legenda argentiniană lasă în urmă mai mulţi copii.

În afară de cele două fete pe care le are alături de fosta soţie, Diego ar mai avea opt, născuţi de alte femei. Pe cei mai mulţi i-a şi recunoscut.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si