Eugene Buică este un actor, scriitor, regizor, producător și profesor de actorie român care a fondat una dintre cele mai bune școli de actorie din Los Angeles. În calitate de director artistic, împreuna cu membrii facultății sale, au pregătit 4.700 de actori, iar astăzi a venit alături de noi pentru a ne vorbi despre filmul "Miss Buică", care va avea premiera în curând în cinematografele din România, a

transmis Cristina Dorobanțu.

Viața din spatele scenei a lui Eugene Buică

- Ați plecat din țara la vârsta de 10 ani împreuna cu părinții, un moment foarte important pentru viața de familie. Cum ați descrie acel moment?

La zece ani, în timpul comunismului, foarte mult ca și acum, America era un vis, era ceva așa de special, așa ceva de ca și cum te duceai pe altă planetă. Deci aveam emoție fiindcă mă duceam într-un loc unde se va întâmpla ceva fenomenal. În același timp, aveam o frică și nu numai o frică, dar nu voiam să-mi părăsesc prietenii, aveam o iubită la de la opt ani, ea nu știa, eu știam... și nu voiam să plec, fiindcă cântam la vioară, aveam prietenii mei de la bloc, cum să plec eu de aici, să mă duc acolo? Dar, în fine, până la urmă a fost decizia mea și s-a întâmplat,

a declarat Eugene Buică. 

- Apoi ați înființat și o școală de actorie unde ați abordat o tehnică unică bazată pe acțiune. În ce constă mai exact, dați-mi un exemplu.

Da, tehnica asta care am creat-o eu e bazată pe mai multe tehnici. Ai de-a face cu mulți oameni. Cred că actoria înseamnă de a simți ceva și până la urmă, actorii sunt singurii oameni care vor să simtă ceva.

În viață simțim, se întâmplă de multe ori, nu vrem să simțim că este o chestie prea dureroasă.... deci ca actor să las asta cu sentimentele în pace că se vor întâmpla oricum și când vorbești de acțiune este centrul ce te lupți într-o scenă. Ca în viață, pentru ce te lupți și atunci sentimentele vor veni, dar nu pot să mă gândesc la sentimente, fiindcă atunci avem actorie falsă, oameni care încearcă să simtă ceva, a declarat Eugene Buică. 

Citește și: Irina Margareta Nistor, despre ultima întâlnire cu Rona Hartner, la Cannes. ,,Aveam o foarte mare admirație pentru ea''

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

- Cum sunt actorii români față de cei din străinătate, toți visează să ajungă la Hollywood. Noi avem actori de Hollywood? Ce calități ar trebui sa aibă un tânăr pentru a ajunge la Hollywood?

Da, sunt diferiți. Avem cam... avem individualismul ăsta latin cum s-ar spune, adică ne place foarte mult să ne gândim la noi și asta nu e diferit de actorii din America, că și ei se gândesc la ei tot timpul, dar acolo este o chestie de ansamblu mai mare decât este aici, dar cât alegi.

Eu aș pune actorii români deasupra celor din America, pe care i-am întâlnit eu. Asta ca talent natural, a declarat Eugene Buică. 

- Acum urmează să lansați un film documentar "Miss Buică" sau "Doamna Buică", ce are ca punct central conflictele din propria familie. Despre ce anume este vorba, ce fel se conflicte?

Urmează să lansăm în cinema, acum pe decembrie 8. Este un film care a durat douăzeci și patru de ani ca să-l fac și am tot lucrat la el. Este un film de care eu n-am mai văzut înainte, e un film pe care nimeni care l-a văzut până acum n-a plecat de la el fără să aibă o reacție emoțională... E ceva ce lumea nu pune pe ecran de obicei, deci n-am cu ce să-l compar, dar aș invita oamenii să vină să vadă, dacă vor să vadă ceva ce n-au mai văzut înainte, a declarat Eugene Buică. 

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

- De câțiva ani ați revenit în țară, ce v-a adus înapoi? 

Ce m-a dus pe mine înapoi? Am trăit acolo 46 de ani, am văzut ce e acolo, am avut experiența aia de foarte mult. America s-a schimbat între timp. Oamenii văd America ca cea mai liberă țară din lume, un vis, o posibilitate. Nu mai este cazul. România, pentru moment, aici mă simt mai liber, aici și din punct de vedere creativ și din alte puncte de vedere. Fiecare avem nevoie de o conexiune cu ceva care ne atinge la suflet. Cu toate că am plecat de mic, conexiunea mea aici n-a dispărut, n-are cum să dispară. Ar trebui să fac filmul ăsta, ar trebui să fac alte proiecte. Aleg acum să fiu român și european decât să fiu american. Nu știu pentru cât timp, dar pentru astăzi asta este ce aleg, a declarat Eugene Buică.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si