Paradoxul vremurilor noastre este ca, desi traim in 2019, preturile unor alimente de baza sunt mai mari decat in 2017.
O simpla comparatie arata ca, fata de 2017, de exemplu, pretul laptelui a crecut cu 3 lei si 86 de bani. Al pateului de masa a crescut cu un leu si 55 de bani, in timp ce pentru un kilogram de ceafa de porc platim mai mult cu aproape 3 lei.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Cum arată buletinul de vot la primul tur de la alegerile prezidențiale 2024- antena3.ro
Citeste si: Cum comentează moscoviții acțiunile lui Putin, la o zi după lansarea unei rachete de ultimă generaţie în Ucraina- wowbiz.ro
Citeste si: Ministrul Muncii despre diferenţele de salarii între sistemul de stat şi cel privat: România trebuie să ajungă cât mai repede la media europeană a veniturilor
Analistii spun ca desi economia nationala e in crestere, totusi ea este una de consum, si nu de productie. Asa se explica si faptul ca, in ultimele 8 luni, tara noastra a ajuns sa aiba cea mai mare inflatie din Uniunea Europeana.
Viața în România s-a scumpit cu 50%. Pe primul loc la creșterea prețurilor
CLAUDIU VRINCEANU, ANALIST ECONOMIC: Vedem cresteri la produsele de baza si de 50% pentru anumite produse din mai multe motive. In primul rand pe plan global, preturile la produsele de baza au crescut in ultimii 2 ani! Suntem pe locul 2 in UE la crestere economica, insa suntem pe primul locul la cresterea preturilor in ultimii 2 ani!
ANDREEA GURBAN, REPORTER STIRILE KANAL D: Ori de cate ori intram intr-un hipermarket, tentatia de a cumpara cat mai multe produse este tot mai intensa. Unde mai adaugam si faptul ca in ultimii 2 ani preturile la alimentele de baza au fost majorate cu peste 50%. Pe seama acestor 2 ratiuni putem trage concluzia ca majorarile la pensii si salarii au fost de fapt absorbite de majorarile la preturi.
Citeste si: Sâmbăta ar putea deveni zi lucrătoare în România