VIDEO Vicarul Episcopiei Sălajului, acuzat că s-a îmbogățit din cutia milei. „Minunea” care i-a adus bani cu sacul
Cu toate că banii ar fi fost obținuți în mod ilegal, preotul nu și-a ascuns averile de ochii curioșilor. A construit la Zalău o casă mare cât o mănăstire, de aproape cinci sute de metri pătrați.
Atât de vrednic a fost părintele Ionuț Pop, încât în doar patru ani a reușit să strângă o adevărată avere. Procurorii spun că în calitate de vicar al Episcopiei Sălajului, acesta și-ar fi însușit nu mai puțin de trei milioane de lei din banii donați de enoriași. Ionuț Pop era împuternicit să deruleze operațiuni bancare în numele Episcopiei Sălaj, iar astfel ar fi folosit sumele din patrimoniu în interese proprii.
Pe de altă parte, Pop ar fi efectuat mai multe tranzacții din conturile instituției în contul CAR Omenia, pe care le-ar fi justificat ca reprezentând returnarea unor împrumuturi: „În perioada 2020-2024, în mod repetat și în realizare aceleași rezoluții infracționale, suspectul și-a însușit sume considerabile de bani din contul bancar al acestei entități.”
Cu toate că banii ar fi fost obținuți în mod ilegal, preotul nu și-a ascuns averile de ochii curioșilor.
A construit la Zalău o casă mare cât o mănăstire, de aproape cinci sute de metri pătrați. Pe lângă icoanele din fiecare cameră, vila era dotată cu cramă, sală de fitness, jacuzzi și zonă de BBQ. Cu doar câteva luni în urmă, Ionuț Pop a vândut vila cu aproape jumătate de milion de euro. Enoriașii care îl cunosc că au fost șocați când au aflat că preotul s-a lepădat de hainele bisericești și a îmbrăcat costumul de zeghe: „Am auzit ceva, dar nu știu practic ce s-a întâmplat.
Cu cinci sute de mii de euro în buzunar, preotul s-a mutat la Constanța, ca să-i fie alături lui Teodosie: „Să ne ajuți și la administrație arhiepiscopală pentru că ai o experiență atât de frumoasă și ai făcut la episcopia de la Zalău multe lucruri frumoase, pentru care păstorul te-a lăudat atât de mult. De aceea te rog și în această biserică să faci misiune frumoasă și în arhiepiscopia Tomisului.”
A fost pus în fruntea bisericii Sfântul Antonie cel Mare din Constanța, iar ulterior a fost numit consilier economic al Arhiepiscopiei Tomisului. Am solicitat un punct de vedere din partea tuturor instituțiilor implicate în această poveste, însă nu ne-a răspuns nimeni. Pentru „minunile” săvârșite la Zalău, care i-au umplut conturile preotului, procurorii îl acuză de delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri.