Rămas bun, dragă mamă. Fiul tău a plecat prin țări străine pentru o pâine amară. Sunt cuvintele care o străpung acum pe mama șoferului de tir ucis cu sălbăticie în Franța. I se spusese în urmă cu 4 ani- atunci când și-a luat soția și s-a dus în căutarea unei vieți mai bune.

Femeia acceptase să-i fie colegă de cabină- iar împreună au distribuit diverse mărfuri în toată Europa.

„Eu ii numeam soldatei! Soldateii mei unde sunteti? Cand imi scria zicea soldateii tai sunt in cursa, sunt la munca! Mamă e oboseala, e munca! Muncea mult”, povestește mama victimei.

Aveau planuri mari- voiau să-și cumpere o locuință în Spania... să aibă copii- doar că visul măreț a fost spulberat într-o parcare- unde au oprit să se odihnească.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mihai- în vârstă de 39 de ani- a coborât preț de câteva minute din cabină ca să arunce un ochi la marfa din TIR... A fost atacat cu o sabie și ucis.

Șoferii români sunt victime sigure în cabinele autocamioanelor

Speriată de moarte- soția lui a țipat ca din gură de șarpe- dar niciunul dintre șoferii din parcare nu a intervenit...


Acasă- la Brăila- mama lui Mihai nu mai are lacrimi să-și plângă fiul. Era singurul ei sprijin la bătrânețe. Băiatul îi trimitea bani ori de câte ori putea- ca să nu ducă o viață plină de lipsuri.

„Daca altii ar fi strigat la copilul meu ajutor, copilul meu era primul care sarea sa ajute... era un suflet minunat, un om extraordinar. Nu cred in clipele astea! Nu imi astept decat copilul sa se intoarca acasa! Vreau copilul sa vina sa deschida usa sa zica ca nu e adevarat! Mama e o minciuna, am vrut sa te mint”, spune în lacrimi mama bărbatului.

Anchetatorii francezi au pornit o anchetă- dar deocamdată n-au reușit să-i găsească pe criminali. Cel mai probabil- spun colegii bărbatului- autorii sângerosului atac ar fi niște migranți care-n ultimii ani au pus stăpânire pe mai multe regiuni ale Franței- devenită una dintre cele mai periculoase zone de tranzit!

„Probleme sunt in zonele limitrofe orașelor mari! Pur și simplu sunt colegii gazați! Având acces la filtrele de aer, poziționate în față, vin cu sprayuri de gaz și îi adorme în cabine! După le sparg cabinele! Le fură tot din cabine! Se fură mărfuri! Se fură motorină! Se fură absolut orice”, povestește un șofer român de tir.

Victime pe rutele de tranzit ale migranților- șoferii români

În urmă cu 3 zile- alt episod terifiant s-a derulat la granița dintre Franța și Marea Britanie. Un alt român a fost ținta unui atac.
Camera de bord a surprins momentul în care camionul este înconjurat de zeci de migranți.

În timp ce unii se urcă în partea din spate, pe sub prelată, alții înceracă să intre în cabina șoferului.

Românul încearcă disperat să depășească zona- însă unul dintre indivizi- care are pietre în ambele mâini- îi blochează calea și-i face semn să oprească.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Norocul a făcut ca în acel moment- un al treilea camion să treacă în viteză și atunci migranții s-au văzut nevoiți să se îndepărteze.

„Între ora 02.00 și 05.00 dimineață evităm să trecem pe acolo! Dar dacă nu ai incotro trebuie să treci! În general sparg sticle, pun bolovani și crăci în drum și în momentul în care încetinești aruncă cu bolovani! Sparg parbrize, au și omorât un polonez”, spune șoferul român de tir.

Vizate ar fi doar TIR-urile care nu au plăcuțe de înmatriculare franceze. Șoferii spun că polițiștii francezi intervin doar când este atacat un conațional de al lor. Când e vorbat de un străin- ori de câte ori a fost câte un atac și cineva a sunat după ajutor- i s-a dat locația celei mai apropiate secții- să se ducă acolo să depună plângere.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si