„A fost transferat la Iași unde medicii încă fac eforturi pentru a elimina posibilele sechele de durată. Urmează un material care conține și înregistrări făcute cu o cameră ascunsă. Vă avertizez, sunt informații legate de victime care vă pot afecta emoțional”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Pericolul petardelor, la tot pasul în fiecare an

Ascunse sub mașini sau în buzunare, petardele se vând în mai toate piețele din țară.

Unii comercianți oferă și-un avertisment pe fugă...
„Nu-i de joacă...”, a spus unul dintre aceștia.
Între timp, în spitale ajung tot mai mulți răniți, în special copii. Unul dintre ei, din Vaslui, aproape și-a pierdut vederea.
„Un pacient de 13 ani, traumatism forte, ambii ochi, produs dintr-un accident de petardă. Copilul avea clar tulburări de vedere. Are nevoie de tratament în continuare pentru recăpătarea vederii. Există riscul unor complicații în continuare ”, a mărturisit Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.
Un alt copil de 9 ani s-a ales tot cu traumatisme la ambii ochi după explozia unei petarde. Și el a fost tratat tot la Iași, dar din fericire a fost externat. La Spitalul de Copii, alt pacient a avut nevoie de îngrijiri.
„Un pacient de 13 ani, victima utilizării petardelor, cu arsură pe ambele mâini. Le amintim copiilor și adolescenților că utilizarea petardelor este periculoasă și poate să dea infirmitate pe toată durata vieții”, a explicat Alina Belu, managerul Spitalului pentru Copii „Sf.
Maria”, Iași.

Citește și: VIDEO- Petardele și riscurile pentru ochi. Avertizările medicilor

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Nici adulții nu sunt străini de această distracție periculoasă care se poate transforma rapid într-o tragedie.
„Acest sezon de iarnă a debutat cu un caz foarte sever. Un pacient de 35 de ani cu arsură pe 75 la sută din suprafața corporală, în șoc, extrem de grav. Internat secundar exploziei unei petarde lângă cu recipient cu lichid inflamabil”, a adăugat Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.
Bărbatul a fost transferat în Germania, dar nu a supraviețuit din cauza rănilor grave. Era tatăl a trei copii și chiar el aruncase petarda în curtea casei. Doar în Iași, în ultimele săptămâni, au fost deschise 37 de dosare penale legate de comercializarea petardelor.
„În urma activităților a fost indisponibilizată în vederea confiscării o cantitate de 1.282 de kilograme de articole pirotehnice în valoare de 98.590 de lei”, a transmis Adina Ciobanu, purtător de cuvânt IPJ Iași.
În alte zone din țară, polițiștii au confiscat chiar și o tonă de materiale interzise de la un singur comerciant.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si