Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Vietnamezi în România. Afacere de succes

Au plecat peste mări și țări în căutarea unui trai mai bun și au devenit afaceriști în România. O familie de vietnamezi conduce acum un salon de manichiură și un restaurant în Drumul Taberei.

Iulian Ciurea,

mancare vietnameza [Sursa foto: Silver Oddio]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Chiar dacă muncesc pe rupte, vietnamezii își fac timp în fiecare seară pentru a se bucura împreună de succesul lor.
Lan are 32 de ani și este mâna de fier care conduce acest restaurant. Ea și soțul ei au venit în România anul trecut, cu gândul să aducă aici o fărâmă din bucatele vietnameze.
"Vindem mult pad thai cu carne de vită, de pui sau de creveți", spun vietnamezii.

Vietnamezii au muncit mult pentru afacerea de succes din România

Ca să ajungă aici- a fost drum lung. S-au străduit să învețe limba pe Youtube, să înțeleagă cultura românească, și în februarie serveau deja primul client.

Numai că nici nu au deschis bine, că pandemia le-a încurcat planurile.

Citeste si: Eda Ece, frumoasa Yildiz, din “Preţul fericirii”, prietena animăluţelor fără stăpân

Citeste si: Liam Payne, fost membru al trupei One Direction, a murit la doar 31 de ani. A fost găsit fără viață în curtea unui hotel din Buenos Aires- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Povestea francezului cu o podgorie secretă în centrul Parisului. Cultivă 2.000 de vițe de vie printre blocuri: „Este excepțional”- antena3.ro

"Deschisesem restaurantul cam de trei săptămâni, și apoi a venit coronavirusul în România", spun ei.
Acum, odată cu redeschiderea, muncesc din greu de dimineața până seara. Toți sunt și bucătari, și ospătari, și livratori.
"Ție ce mâncare românească îți place cel mai mult?- Mămăligă. Și aici am prieteni, sunt la fel ca familia mea", consideră cei doi.

Românii i-au primit bine pe vietnamezii care au deschis afaceri

Românii noștri i-au primit bine, ba chiar și-au făcut prieteni care îi mai ajută cu cele administrative. Iar la capitolul bucătărie ne declară ași.
Ușă în ușă cu restaurantul unde lucrează de zor Lan, o găsim pe Nga. Ea se ocupă de salonul de manichiură, prima afacere pe care familia a deschis-o când a ajuns în țară.
S-a obișnuit să lucreze cu româncele, care o caută pentru tehnica ei specială.

Citeste si: VIDEO- Miliardarul Ioan Niculaie îi cere banii înapoi fostei logodnice

"Când doamnele vin aici, ele știu că în mod normal în saloanele din România nu prea se pun unghii acrilice, iar noi punem acrilice", spune Nga.
Această familie se numără printre cei aproape 3 mii de vietnamezi care lucrează în acest moment în România. În țara lor, salariul minim este cuprins între 125 și 180 de dolari, iar aici câştigă chiar şi de 10 ori mai mult.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI