O casă făcută una cu pământul și amintiri de-o viață ce acum s-au prăfuit sub dărâmături. Asta s-a ales de toată truda lui Ioan Gut- un fost profesor care s-a trezit, deodată, că locuința tatălui său din localitatea Hurezu Mare s-a prăpădit.

Nu doar casa tatălui său ci și cea în care locuiește Ioan a fost șubrezită în urma ploilor fără precedent.

Chiar dacă pereții sunt crăpați, bietul dascăl ajuns la pensie n-are de ales. Tot aici doarme, sub acoperisul distrus, care i-ar putea deveni mormânt.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Uitati, aici, in casa, apa a fost ajunsa aici, la mobila. Am incercat sa curatam, am scos mâlul afară”, spun oamenii.

O altă familie din zonă, cu mainile crestate dupa munca de-o viata poartă pe umeri aceeași dramă.

Viitura a lăsat zute de oameni din Satu Mare fără un loc unde să doarmă

Trei localități din județul Satu Mare au fost înecate de viituri, iar în comuna Supur, forța naturii a fost, parcă, cea mai nemiloasă.

Până și drumurile de asfalt s-au rupt în două, iar vecinii disperați că trăiesc de zile-ntregi ca după război, spun că autoritățile le-au promis marea cu sarea doar în fața camerelor de filmat.

„Rolul nostru, al Ministerului Mediului și al Guvernului, este să centralizăm cât se poate de repede constatarea pagubelor, să vedem care este suma acestora și să alocăm de la Guvern un sprijin pentru autoritatea locală și pentru autoritatea județeană”, spunea atunci ministrul.

Viitura poate să lovească din nou. E cod galben de vânt și ploi

Iar riscul ca potopul să lovească din nou este încă mare. De luni, de la ora 15:00, un cod galben de ploi și vânt puternic a intrat în vigoare pentru jumătatea de vest și nord-vest a țării, iar meteorologii spun că rafalele vor avea aspect torențial.

Vântul va sufla cu până la 60 de kilometri pe oră în orașe și în zonele montane, iar pe creste va depăși 80 de kilometri pe oră.

De marți dimineață, de la ora 6:00, ploile se extind în întreaga țară iar vântul va mătura cu putere tot ce va prinde în cale. Avertizarea de vreme rea se încheie tot mâine, aproape de miezul nopții.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si