,,Sunt inundații mortale în Brazilia unde după valul de temperaturi resimțite de peste 62 de grade, au urmat furtuni extreme. 25 de oameni au fost uciși sub viiturile de noroi care au acoperit două orașe de munte. Vă avertizăm că imaginile care urmează pot afecta emoțional'', a transmis Christian Sabbagh.

Viituri ucigătoare după temperaturi extreme

Diluviul a lovit cu toată forță Brazilia.

Sud estul țării a fost măturat de viituri. În statul Rio de Janeiro, pământul s-a prăvălit cu forță în stațiunea turistică Petropolis. Nivelul apei a fost atât de mare încât chiar și mașinile de pompieri s-au scufundat.

4 oameni au fost uciși de răul de noroi și copaci adus de ploile torențiale. Casele aflate în calea tsunami-ului vijelios s-au transformat în resturi și surcele. Localnicii au trăit momente de groază căci pământul înmuiat de apă se tot pravalea peste locuințele lor.

Alte 15 persoane și-au pierdut viață în  în Mimoso do Sul, un oraş cu 25.000 de locuitori.Între ei un șofer al cărui camion a fost îngropat de viitură și o altă persoană peste care s-a prăbușit casă.  Guvernatorul statului a descris situația drept haotică. În total furtunile extreme au provocat moartea a 23 de persoane în timp ce autoritățile au descris situația drept haotică.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Imaginile aeriene arată amploarea dezastrului. Sunt cartiere întregi sub ape. Aproape că nici acoperișurile caselor nu se mai văd. Iar oamenii au fost nevoiți să meargă pe străzi prin apă până la brâu.

Viiturile puternice au distrus inclusiv cimitirul din orașul Petropolis, scot la iveală structurile mormintelor.

Viiturile au pornit vineri, după un potop care a urmat  unui val de temperatura extremă cu peste 62 de grade resimțite în Rio de Janeiro.

În 24 de ore s-au acumulat 270 de milimetri de apă, cel puțîn dublu față de normalul perioadei.

Citește și: Cu prețul vieții, un tată și-a salvat fiica, după ce blocul în care locuiau s-a prăbușit. Mai multe persoane au murit, în urma alunecărilor de teren

Abia ieri, salvatorii au reușit să ajungă în zonele greu accesibile, după o noapte în care nu a mai plouat deloc. Salvarea unui copil care a supraviețuit 14 ore acoperit de noroi a adus o explozie de bucurie pentru familia sa.

Echipajele de intervenție au salvat în câteva ore peste 90 de persoane aflate în pericol din cauza  viiturilor și a  inundațiilor.

Operațiunile de căutare sunt în plină desfășurare. Autoritățile au anunțat că peste 5.400 de persoane au fost evacuate din zonele afectate, unde peste 270 de case au fost distruse.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si