Cele mai grele viituri pe care le-am trait in ultimii ani au lovit cu putere jumatate de tara: dupa zile in care a plouat fara oprire, raurile n-au mai incaput in albii, iar apele care au atins doi metri, s-au revarsat cu furie peste asezarile omenesti: prea mic sa se salveze, un copil de 4 ani din Bistrita a fost luat pe sus de puhoaie si, de-atunci, parintii il tot cauta!

Pompierii, politistii si localnicii au rascolit malurile pe o distanta de 9 kilometri, insa deocamdata in zadar.

In lupta cu natura dezlantuita, si ei, si alti salvatorii din zonele lovite de viituri au avut doar barci!

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Acolo unde apele au lovit, s-au avantat in pana la brau, si i-au purtat pe bietii oameni pe brate. Scapati de la moarte, cei care au fost in pericol sa se inece povestesc ca s-au trezit dintr-o data cu puhoaiele in case.

Lovita cu si mai multa furie de natura, o familie din Arges isi plange ruda: batrana ar fi vrut sa treaca raul, insa chiar atunci apele s-au pornit cu forta!

Viiturile s-au pornit ca la un semn in mai multe judete si, in doar cateva minute, au inundat sute de case si tot atatea hectare de teren agricol! Mai mare decat apa care a inecat totul in jur e revolta oamenilor!

Oamenii au fugit fara sa mai priveasca inapoi. Cand s-au intors, si-au gasit casele inecate in mal.

Acolo unde pamantul era deja satul de ploi, apele n-au avut unde sa se duca si au rupt drumuri si podete.

In ultimele 24 de ore, salvatorii au intervenit in 26 de judete si mai grav e ca nu scapam de pericol. Meteorologii spun ca suntem, in continuare, sub cod galben de ploi, iar asta inseamna ca apele s-ar putea revarsa din nou.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si