A fost potop în nord-estul țării! Mai multe furtuni de cod roșu și portocaliu au adus grindină, vijelii și ploi torențiale. La Suceava, patru oameni, printre care și doi copii, au fost salvați la limită din calea viiturilor, a transmis Cristian Sabbagh.

Potop în România. Imaginile dezastruoase ale inundațiilor

A fost cod roșu de vreme extremă în județul Harghita. O ploaie torențială izbucnită din senin a inundat străzile din Toplița, dar și casele și curțile oamenilor.



Și nordul țării a fost lovit de furia naturii. În comuna Cârlibaba, din județul Suceava, o furtună de cod portocaliu care a durat doar o oră a distrus totul în cale.

În partea de nord a județului Suceava au căzut 25 de litri de apă pe metrul pătrat. După o ploaie torențială, DN18, care leaga Suceava de Maramureș a fost inundat. Șase persoane, dintre care doi copii, au fost salvați la limită de pompieri.

Torenții puternici au pătruns si in casele oamenilor. În unele locuri, apa a ajuns până la un metru.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Cercetătorii au descoperit „timpul negativ” într-un experiment de fizică cuantică- antena3.ro

Citeste si: A fost declarată stare de urgență pe teritoriul SUA. Sunt așteptate "consecinţe cu potenţial mortal"- wowbiz.ro

În același timp, un fenomen spectaculos a fost surprins pe cer în vestul țării. Localnicii din Mașloc, judetul Timiș, au priviți uimiți norii ca un OZN care s-au adunat deasupra lor. Potrivit specialiștilor, este vorba de nori de tip Cumulonimbus.

Deși reprezintă o apariție inedită, fenomenul nu este însă unul neobișnuit. În ultimii ani, astfel de formațiuni noroase au fost surprinse de mai multe ori pe teritoriul României.

Citește și: VIDEO Prognoza meteo pentru 10 iulie 2024, cu Anca Ciota. Cum va fi vremea


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si