„Furtuna care a lovit Dobrogea a avut forța unui uragan, cu viteze ale vântului de peste 110 kilometri pe oră. În Constanța, efectele vijeliei încă sunt vizibile iar oamenii susțin că n-au trecut până acum printr-o descătușare a naturii de acest fel. Cei care au urmărit radarele meteo spun că ciclonul venit de pe mare s-a lovit de un val de aer rece, iar efectele au fost devastatoare”, a transmis Christian Sabbagh, prezentatorul Știrilor Kanal D.

Furtuna a făcut prăpăd în Constanța

Locuitorii acestui cartier din Constanța încă nu și-au revenit după furtuna violentă de sâmbătă. Acoperișul blocului a fost spulberat și a căzut peste un loc de joacă. În mod normal, meteorologii români măsoară viteze ale vântului de peste 110 kilometri pe oră doar pe creste, la peste 2.000 de metri altitudine. Acum s-a întâmplat la nivelul mării.

Este doar unul dintre locurile lovite de ciclonul Linus care, pe țărm, s-a dezlănțuit pur și simplu. Pompierii, angajații primăriei și localnicii încă muncesc pentru a îndepărta pagubele. 250 de copaci au fost smulși de vijelie doar în Constanța.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Cum va fi vremea în această săptămână? Mihai Huștiu, meteorolog: "Tendința ar fi de încălzire ușoară"

Nici ambarcațiunile din port nu a fost în siguranță. Mai multe bărci și veliere au fost scufundate. Valurile și vântul au reprezentat o combinație extrem de puternică.
Nici plajele nu au scăpat de urgia iscată parcă din senin.

400 de pompieri au lucrat fără oprire în ultimele ore.

O astfel de furtună reprezintă un fenomen rar. O viteză similară a vântului s-a mai înregistrat în Constanța în decembrie 2013. Acum, ciclonul venit dinspre Mediterană s-a ciocnit cu un val de aer rece specific zonei, iar efectele au fost devastatoare.

Vijeliile au produs efecte în 79 de localități din 19 județe, spun pompierii. 411 copaci au fost smulși din rădăcini, 50 de acoperișuri distruse și 19 stâlpi de electricitate au căzut pe șosele. 60 de mașini au fost avariate în sudul și estul României.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si