UPDATE. Circulație îngreunată pe linia ferată

CFR a anunţat că circulaţia feroviară este ,,grav afectată” în regionalele Craiova şi Timişoara, în urma furtunilor din noaptea de vineri spre sâmbătă.

Două trenuri, care tranzitează regionalele Craiova şi Timişoara, având ca destinaţie sau staţie de tranzit Bucureşti Nord, înregistrează întârzieri cuprinse între 300 si 450 de minute.

Potrivit CFR, furtuna din timpul nopţii a provocat deranjamente de aproximativ 20 de pronsoane de cale ferată, după ce zeci de copaci, dar şi stâlpi de beton care susţin linia de contact, au căzut pe linia

de cale ferată, iar firul de contact care asigură alimentarea locomotivelor cu energie electrică a fost rupt pe zeci de kilometri.

Pe tronsonul cuprins între staţiile de cale ferată Golenţi şi Moţăţei, vântul a luat acoperişul unei case şi l-a aruncat pe linia de cale ferată.

În judeţul Caraş-Severin, aflat sub cod roşu de furtuni vineri seară. au fost primite 175 de apeluri legate de fenomenele meteo extreme.

Doi oameni, răniți de acoperişul unui bloc la Reșița 

Cel mai afectat a fost municipiul Reşiţa, unde DN58B a fost blocat timp de două ore la ieşirea spre Caransebeş de copacii doborâţi de vânt.

Citește și: O femeie a fost rănită în timpul furtunii care a făcut ravagii în orașul Buzău. Mai multe autoturisme au fost avariate

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Tot la Reşiţa, pe strada Zadei, două persoane au fost surprinse sub acoperişul unui bloc care a fost luat de vântul puternic. Ambele au fost duse la spital.

Doi oameni, răniți de acoperişul unui bloc la Reșița 

Doi oameni, răniți de acoperişul unui bloc la Reșița 

Tot în Caraș-Severin, în dreptul insulei Ostrov, poliţiştii de frontieră au recuperat două persoane surprinse de furtună pe Dunăre.

Citește și: Iulie, cea mai călduroasă lună din istoria măsurătorilor. Temperaturile sufocante se vor resimți și mai puternic în zilele următoare „ Există riscul ca vremea din România să fie din ce e în ce mai aridă şi să se apropie de vremea din Grecia”

Intervenţii ale pompierilor au mai avut loc în localităţile Băile Herculane şi Zăvoi, unde rafalele au doborât copaci, dar şi în oraşul Bocşa, unde un stâlp de electricitate a luat foc.

Vijelie puternică în Dolj

Furtuna a produs pagube și în județul Dolj. Echipe din cadrul ISU Dolj au fost mobilizate pe teren.

Vântul puternic din timpul nopții a pus zeci de copaci la pământ în mai multe localități din Dolj.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Copaci căzuți în județul Dolj

Copaci căzuți în județul Dolj

[Sursa foto: Stirile Kanal D]

Furtună puternică în Târgu-Jiu

O furtună puternică a devastat și municipiul Târgu Jiu, în noaptea de vineri spre sâmbătă, potrivit presei locale.

Mai mulți copaci și stâlpi de curent au căzut pe străzi. În câteva zone sunt și acoperișuri căzute.

Jumătate din oraș a rămas fără electricitate de la ora 00.45. Până la ora 2.00

alimentarea cu energie electrică nu fusese reluată. Au rămas fără energie inclusiv Spitalul 700 și Stația de Ambulanță de la Târgu Jiu. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si