Close sidebar
Close sidebar

VIDEO Vijeliile în reprize au făcut prăpăd în zeci de localități din țară

Grindina a distrus geamuri, mașini, acoperișuri și a găurit fațadele mai multor clădiri. 

Redactia Stirile Kanal D,

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

DISTRIBUIE
acest articol

„Furtunile care au lovit jumătate din țară înspăimântă nu doar prin forța fenomenelor extreme. De data aceasta, vijeliile s-au repetat în aceleași zone, iar mesajele ro alert au curs: 40 în total. Mai întâi a făcut prăpăd vântul, apoi a urmat grindina. Ploile au venit în reprize în 20 de județe din țară. Cei care au ieșit în stradă să filmeze primele pagube s-au pus în pericol pentru că furtunile s-au succedat rapid”, a spus Christian Sabbagh.

Citește și: Povestea omului care s-a născut cu două fețe. "Nu știu ce blestem m-a legat de acest demon". Care a fost ultima dorință a bărbatului considerat un monstru, înainte de a se sinucide

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

Tavanul unui mall din Cluj -Napoca s-a prăbușit chiar sub ochii clienților.

Prăpădul a fost vizibil în tot orașul. În această zonă a fost emis un cod portocaliu de vreme severă iminentă, iar mesajele ro alert au curs unul după altul. După ce într-o oră s-au adunat 15 litri pe metrul pătrat, a urmat o nouă repriză de ploi care a adus 30 de litri pe metrul pătrat în Cluj-Napoca.

Citeste si: Criss, dezvăluiri surprinzătoare despre sentimentele ei față de Antoni: „Aș simți să mă apropii de el din nou”. Cum reacționează Moldo: „Am fost luat de fraier”- kanald.ro

Citeste si: Fiica lui Ioan Crișan, reținută pentru omor calificat! Cât a plătit pentru atentatul cu bombă?!- wowbiz.ro

Citeste si: Un tânăr a ajuns la Spitalul „Bagdasar Arseni” complet paralizat din cauza unui virus misterios- antena3.ro

Locuitorii din Coronin, județul Caraș-Severin au trecut prin clipe de groază. Grindina a distrus geamuri, mașini, acoperișuri și a găurit fațadele mai multor clădiri. Și aici furtunile au lovit în mai multe reprize, ceea ce a sporit pagubele.

Și în Mehedinți grindina a căzut ca un bombardament, spun oamenii, iar vântul a făcut prăpăd.

Mai multe case și blocuri au rămas fără acoperiș, spre disperarea oamenilor. Codul roșu a adus viteze ale vântului de peste o sută zece kilometri pe oră. Mașinile din această parcare au fost zdrobite de acoperișul blocului iar în unele apartamente apa s-a infiltrat până la parter.

[Sursa foto: Captură Stirile KANAL D]

La Drobeta Turnu Severin camerele de supraveghere au înregistrat prăpădul.

Sute de mașini au fost avariate iar arborii au fost rupți de forța vijeliei. Prin cele 40 de mesaje ro ale trimise aseară și în timpul nopții, locuitorilor din zonele afectate li s-a cerut să se adăpostească. Cei care au ieșit afară după prima vijelie s-au pus singuri în pericol, pentru că furtunile s-au succedat rapid.

Ploile record au venit și în Bistrița Năsăud. 20 de gospodării au fost izolate de un râu ieșit din matcă. 107 localități din 20 de județe au fost afectate de furtunile violente.

Citește și: Rute directe către Marea Neagră și Delta Dunării. Începe programul estival de transport "Trenurile Soarelui"

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI