„Ninsorile sunt începute mai ales în zonele montane, dar aria se va extinde și pe regiunile sudice, până joi dimineață vom vorbi despre aceste ninsori ”, spun meteorologii.

La altitudini de aproape 2.000 de metri în Carpații Meridionali vor fi intensificări ale vântului cu rafale care vor bate de peste 100 de km pe oră. Va ninge și în Carpații Occidentali și Meridionali, ninsoarea va fi puternic viscolită, iar vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

Episoade de ninsori și temperaturi de primăvară toată luna februarie

La noapte- în toate celelalte regiuni, inclusiv în Capitală- ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

„O scădere pe care o vom simți și la noapte când temperaturile minime vor deveni negative în cea mai mare parte a teritoriului, între -6 grade și 0 grade Celsius.
Procesul de răcire va continua și vom simți această răcire din plin, pentru că vor fi și intensificări ale vântului”, spun meteorologii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

In acest sens, meteorologii au emis in aceasta dimineata o atentionare cod galben de vant ce vizeaza zona montana, nord-vestul si centrul tarii dar si local in sud si sud est. In aceste regiuni rafalele vor atinge chiar si 65 de km /ora

Ninsoarea va fi viscolita si zapada spulberata. Acest cod galben este valabil pana diseara la ora 19, dupa care se va restrange in zona montana a Carpatilor Orientali.

Meteorologii spun însă că după aceste zile cu ninsoare- se vor întoarce temperaturile ridicate, cu maxime de până la 10 grade Celsius. Și cel mai probabil- luna februarie va fi presărată cu astfel de episoade alternative de vreme rece si calda.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si