Close sidebar
Close sidebar

VIDEO - Vine iarna cu frig în case pentru mii de familii din Capitală

Iarna bate la ușă, iar mii de familii din Capitală îngheață de frig în case. Ba mai mult, dușurile cu apă fierbinte sunt o amintire demult apusă.

Iulian Ciurea,

[Sursa foto: NewsMaker]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

O imagine sumbră a unui sistem putred care îi lasă pe bucureșteni să înghețe în case. Pentru a zecea zi la rând- femeia și fiul ei- sunt nevoiți să consume curent electric dacă nu vor să dârdâie de frig...


„Parcă în alti ani primeam cu portia, de bine de rau mai erau cateva zile cu caldura dar acum de doua saptamani nimic, absolut nimic.
În primele secunde, este mai caldă apa rece decât apa caldă.
Am lăsat-o și 20 de minute doar, doar, poate se întâmplă, dar nimic!”, spun oamenii.

Mii de familii din Capitală așteaptă iarna cu frică

Îngrijorător e că tot mai mulți se văd forțați să se obișnuiască cu răul.
„De dimineata, copilul la orele online a stat cu patura pe el.
Ne bucuram ca lcuram de acasa dar as vrea sa merg la birou, ca era mai cald acolo”, spun bucureștenii.
Peste 300 de blocuri din Capitală nu au apă caldă și căldură, iar în 850 de imobile agentul termic este livrat sub parametrii normali.

Cu alte cuvinte, la robinete curge apă, dar nu suficient de caldă. Grav este că situația se agravează de la un an la altul, iar oamenii nu pot face altceva decât să se încălzească cu promisiuni.

Vine o iarnă fără apă caldă pentru mii de familii din Capitală

„Ca pe vremea lui raposatu, incalzim ulcele si ne spalam pe unde putem. Bagam un radiator, un calorifer nu se poate trai altfel”, spun oamenii.


Iar iadul nu se va termina prea curând, spune chiar directorul companiei Termoenergetica. Potrivit acestuia, sistemul trebuia înlocuit la 25 de ani odata, iar acesta are deja 52.
Rețeaua de termoficare are 100 de kilometri de conducte. 75% dintre acestea ar fi trebuit schimbate acum două decenii. Însă până acum, doar 3% din țevi au fost înlocuite.
„Nu avem ce să facem... în pandemia asta s-au apucat să facă de toate”, spun bucureștenii.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI