La munte a nins puternic de azi-noapte, fără încetare, iar stratul de zăpadă s-a îngroşat cu fiecare oră, astfel că o jumătate de metru de omăt s-a aşternut deja. Î n Azuga, munţii au fost înecaţi de nămeţi, iar rafalele de vânt au depăşit 100 de kilometri la oră.

„Ne aflăm la peste 1500 de metri înălțime, în munții Baiului.

Vântul suflă cu putere și ninge abudent încă de azi dimineață. În plus, tot masivul este acoperit de ceață și, după cum vedeți, vizibilitatea este extrem de redusă”, relatează corespondentul Kanal D la Brașov.

Meteorologii avertizează: Nu vine doar zăpadă, ci și viscol

Deși termometrele arătau minus patru grade Celsius la ora prânzului, în partea superioară a masivului temperatura resimțită era mult mai scăzută din cauza vântului. Pe unii turiști, vremea rea i-a luat prin surprindere.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Nu am venit să schiem, am venit doar așa să vedem cum este sus atmosfera. Ne gândeam că poate nu e ceață și că poate ne putem bucura de priveliște, dar asta e”

Şi pe Vârfu Omu, la peste 2500 de metri altitudine, totul a fost acoperit de un strat consistent de zăpadă.

Viscol și zăpadă multă la peste 2500 de metri altitudine

Din cauza vântului care a suflat cu putere, temperatura resimţită a fost de -15 grade. Nu a lipsit nici ceața, astfel că în zonă abia dacă se vedea ceva.

Meteorologii spun că ninsorile și gerul se vor resimți din această noapte în mai multe judeţe din ţară. O avertizare cod galben de ninsori şi vânt puternic, cu o viteză care va atinge chiar şi 70 de kilometri la oră, va intra în vigoare la ora 23 şi expiră mâine, la aceeaşi oră.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si