Un nou episod de iarnă se desfășoară în ROmânia, unde în mai multe regiuni sunt coduri de vreme severă, viscol și vânt puternic.
Iarna răbufnește din nou și aduce coduri de vreme severă în jumătate din țară. Este alertă de vânt violent în zonele joase și ninsori și viscol, la munte. La altitudini înalte, este deja urgie. Rafalele de peste 100 de kilometri la oră au spulberat crestele, a transmis Cristian Sabbagh.
Viscol și vânt puternic în jumătate din țară
În masivul Bucegi, viscolul a suflat cu puterea unui uragan, iar zăpada depusă pe creste a fost spulberată de vântul violent.
La peste 2000 de metri altitudine, vântul suflă cu putere, dar la altitudini mai mari, viscolul atinge viteze chiar și de 100 de kilometri la oră. Ninge abundent, după cum vedeți, iar autoritățile au decis să închidă drumul care îi duce pe turiști către cabana Piatra Arsă pentru că șoseaua este înzăpezită, a transmis Adrian Jătăreanu.
Șoferii care s-au aventurat pe Transbucegi s-au înfruntat cu ceața densă, dar vizibilitatea a fost scăzută și din cauza viscolului care împrăștia zăpada proaspătă.
Și în masivul Postăvarul a fost vânt puternic. În plin cod galben de viscol, jandarmii montani s-au chinuit să schimbe tricolorul românesc de la cota 1700.
Partea superioară a muntelui a fost acoperită de ceață, iar în toată stațiunea a nins abundent.
Din cauza viscolului, telegondola și telecabinele din Poiana Brașov au fost oprite.Vântul sufla cu putere si la peste 2000 de metri altitudine, în Munții Făgăraș. La Bâlea Lac, mercurul din termometre a coborât pana la -7 grade, iar stratul de zăpada măsoară aproape 100 de cm.
Din cauza rafalelor de vânt, telecabina care asigura accesul in zona a fost oprita.
Aproape jumătate din țară este vizată de două avertizări cod galben de vânt intens și viscol.
Meteorologii spun ca la altitudini joase vântul va sufla chiar și cu 65 de kilometri la oră. La peste 1700 de metri altitudine, în schimb, rafalele vor ajunge la viteze de până la 110 kilometri pe oră.„Am 11 ani de experiență în presă, iar de 5 ani sunt corespondent al Știrilor Kanal D, la Brașov. De când fac parte din echipa Kanal D simt că am evoluat foarte mult pentru că aici am avut parte de
libertate de creație totală, nu mi-au fost impuse reguli legate de felul în care ar trebui să îmi fac meseria și am primit ajutor ori de câte ori am avut nevoie.
Am descoperit aproape în fiecare zi locuri și oameni noi, am transmis în direct de la evenimentele importante din zona Brașovului, și nu numai, am descoperit fața urâtă a României, dar am prezentat și poveștile multor români care fac cinste țării noastre.
Se spune că profesia de jurnalist rămâne în sânge, chiar dacă viața unui reporter este imprevizibilă. Nicio zi nu seamănă cu cealaltă, nu există acel program standard de muncă de la 9.00 la 17.00 și mai mereu stăm în gardă și ne mobilizăm rapid atunci când în zonă se întâmplă evenimente neprevăzute. Indiferent de distanță, vreme, obstacole continuăm să transmitem informațiile relevante și corecte către publicul Kanal D”.