Iarna răbufnește din nou și aduce coduri de vreme severă în jumătate din țară. Este alertă de vânt violent în zonele joase și ninsori și viscol, la munte. La altitudini înalte, este deja urgie. Rafalele de peste 100 de kilometri la oră au spulberat crestele, a transmis Cristian Sabbagh.

Viscol și vânt puternic în jumătate din țară

În masivul Bucegi, viscolul a suflat cu puterea unui uragan, iar zăpada depusă pe creste a fost spulberată de vântul violent.

În vârf de munte, termometrele au arătat astăzi minus 5 grade Celsius, dar temperatura resimțită a fost mult mai scăzută.

La peste 2000 de metri altitudine, vântul suflă cu putere, dar la altitudini mai mari, viscolul atinge viteze chiar și de 100 de kilometri la oră. Ninge abundent, după cum vedeți, iar autoritățile au decis să închidă drumul care îi duce pe turiști către cabana Piatra Arsă pentru că șoseaua este înzăpezită, a transmis Adrian Jătăreanu.

Șoferii care s-au aventurat pe Transbucegi s-au înfruntat cu ceața densă, dar vizibilitatea a fost scăzută și din cauza viscolului care împrăștia zăpada proaspătă.

Și în masivul Postăvarul a fost vânt puternic. În plin cod galben de viscol, jandarmii montani s-au chinuit să schimbe tricolorul românesc de la cota 1700.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și-a lăsat tatăl și a plecat din România, dar nu s-a întors nici la Monica Gabor. Unde se află în aceste momente fiica lui Irinel Columbeanu?!- wowbiz.ro

Partea superioară a muntelui a fost acoperită de ceață, iar în toată stațiunea a nins abundent. Din cauza viscolului, telegondola și telecabinele din Poiana Brașov au fost oprite.

Vântul sufla cu putere si la peste 2000 de metri altitudine, în Munții Făgăraș. La Bâlea Lac, mercurul din termometre a coborât pana la -7 grade, iar stratul de zăpada măsoară aproape 100 de cm.

Din cauza rafalelor de vânt, telecabina care asigura accesul in zona a fost oprita.

Aproape jumătate din țară este vizată de două avertizări cod galben de vânt intens și viscol. Meteorologii spun ca la altitudini joase vântul va sufla chiar și cu 65 de kilometri la oră. La peste 1700 de metri altitudine, în schimb, rafalele vor ajunge la viteze de până la 110 kilometri pe oră.

Citește și: VIDEO- Transformat în ucigaș de dependența de droguri. Un tânăr și-a ucis prietenul în urma unui conflict spontan


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si