Tot din cauza vântului turbat, porturile au fost închise, iar la munte, riscul de avalanșă este uriaș.

Pe acest drum din județul Botoșani, s-a înaintat ca în Siberia. Contra vântului, nimeni n-a răzbit!

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

În doar 4 ore, a nins cât pentru toată luna și imediat ce drumurile au dispărut sub omăt, a început calvarul celor prinși pe drum de vremea rea. Echipați sau nu, tot au rămas înzăpeziți și au chemat în ajutor salvatorii.

Citeste si: VIDEO| O cascadă de nereguli deosebit de grave ar fi provocat moartea femeii arse pe masa de operație

18 apeluri disperate au venit din mijlocul viscolului- doi dintre cei care au cerut să fie salvați au fost luați dintre nămeți cu tractorul. Pe lumină, viscolul nu s-a domolit și din cauza zăpezii de pe drumuri, mulți șoferi au ajuns în șanț.

În apărarea lor, drumarii spun că nu se pot pune cu viscolul. Zăpada pe care o curăță se depune înapoi, în câteva minute.

Greu se înaintează și în județul Iași. Aici, două drumuri județene au fost închise

Pe crestele înalte, stratul de zăpadă are 2 metri. Riscul producerii de avalanșe în Munții Făgăraș este maxim- motiv pentru care salvamontiștii îi sfătuiesc pe turiștii aflați în zonă să nu se aventureze mai sus de cabane. Din cauza omătului care ar putea să se desprindă și să măture totul în cale, schiatul este interzis în zona Bălea Lac.

Tot din cauza vântului puternic, meteorologii au emis cod galben pentru județele Constanța și Tulcea.

Chiar dacă vântul se va domoli până mâine, vremea se poate strica oricând. Dacă vreți să plecați la drum, urmăriți avertizările now-casting.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si