Emotiile celor peste 3.000 de candidati la Universitatea de Medicină si Farmacie Carol Davila au luat sfarsit odata iesiti din sala de examen. Punctajul oferit pe loc le-a dat posibilitatea sa-si dea seama imediat daca au sanse sau nu.

Roxana este la prima incercare de admitere si recunoaste ca a riscat enorm pentru visul ei.

La 21 de ani, Iliena a tot incercat pana acum si este a 3-a oara la examen.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Iliena: Am stat acasa pana acum si m-am meditat in continuare si parintii m-au sustinut mult.

Daca anul trecut exodul medicilor era atingea cote alarmante, caci 40 la suta din cei care terminau facultatea isi cautau un post in strainatate, anul acesta procentajul a scazut la 10 la suta.

Cei direct angrenati in sistem stiu ca balanta s-ar putea inclina din nou, dar nu din cauza viitorilor medici.

Prin comparatie cu alte tari membre ale Uniunii Europene, Romania se afla in prima jumatate a clasamentului din punct de vedere al sericiilor medicale oferite. Insa nu este suficient pentru a progresa.

Din cele aproape 1.500 de locuri scoase la concurs de Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti, cea mai mare concurenta s-a inregistrat la medicina generala si la asistenta medicala.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si